<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
06.11.2023 363

У МОЗ пояснили, чи можлива в Україні епідемія гепатиту А

В Україні нині спалах гепатиту А фіксується лише на Вінниччині, а в інших регіонах спостерігаються поодинокі випадки. Загалом по країні епідеміологічний зв'язок між ними не встановлений.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає пресслужба Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що випадки гепатиту А щороку фіксуються на території України у різних областях. Так, гепатит А має сезонність, і зазвичай проявляється у холодну пору року.

У відомстві нагадали, що минулого року в Україні всього було зафіксовано 281 випадок захворювання.

За словами Кузіна, здебільшого випадки гепатиту А не мають загального епідеміологічного зв'язку, тобто одного загального джерела інфікування, як зараз.

За даними МОЗ, станом на 6 листопада випадки гепатиту А були зафіксовані в таких областях:

  • у Вінницькій області (245 випадків у період з 17 жовтня по 6 листопада, 182 особи потрапили до лікарень, з яких 128 уже пройшли лікування та виписані, а ще 54 пацієнти залишаються у медзакладах);
  • у Тернопільській області (1 випадок);
  • у Закарпатській області (11 випадків);
  • у Дніпропетровській області (3 випадки);
  • в Івано-Франківській області (протягом жовтня 12 випадків, та в осередках провели епідрозслідування та заключну дезінфекцію).

"Кожен випадок окремо розслідують фахівці центрів контролю та профілактики хвороб - вивчають як джерело зараження, так і проводять аналіз контактного кола осіб, хто міг бути "переносником" вірусу або потенційно може бути інфікованим", - розповіли у міністерстві.

Таким чином встановлюються обставини захворювання та локалізується подальше поширення вірусу.

"Загалом по країні за результатами проведення епідрозслідувань випадків захворювань на вірусний гепатит А не встановлено епідеміологічного зв’язку між випадками захворювань в різних областях", - наголошують у МОЗ.

У відомстві пояснили, що спалахом інфекційної хвороби називають ситуації, коли кілька захворювань на інфекційну хворобу пов'язані між собою загальним джерелом та (або) фактором передачі інфекції.

Оценка материала:

5.00 / 1
У МОЗ пояснили, чи можлива в Україні епідемія гепатиту А 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
06.11.2023 363
Еще материалы раздела «Суспільство»