<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
17.11.2023 481

До України прямує велика партія САУ "Gepard" з Йорданії: що відомо

Зняті з ужитку нідерландські військові зенітні установки прямують до України для боротьби з російськими безпілотниками.

b7a711c57fa88a64f0f88db877f44660_17.11.23

Зенітна установка Cheetah PRTL (Гепард), яка використовувалася нідерландськими військовими, отримає нове життя. Ці гармати, продані нідерландськими військовими Йорданії, тепер планують розгорнути в Україні для боротьби з російськими безпілотниками. Пише ТСН. 

Про це пише NL Times з посиланням на De Telegraaf.

Зенітні гармати, розроблені німцями, були інтегровані в нідерландські збройні сили в 1970-х роках. Нідерландські війська оснастили їх власним радаром. Однак від 2006 року припинили використання цих установок, оскільки вони більше не вважалися необхідними для тих типів конфліктів, у які брали участь Нідерланди. Вони почали продавати їх Йорданії 2013 року, завершивши продаж останніх одиниць 2016-го.

Цього літа Міністерство оборони США розмістило замовлення на суму приблизно 110 мільйонів євро компанії, яка закуповує ці пристрої в Йорданії. Зенітні гармати отримають нове життя в Україні, підтвердили джерела De Telegraaf.

Зенітна система, оснащена двома вогневими установками зі швидкістю 550 пострілів на хвилину, спочатку розроблялася для наведення літаків і вертольотів на відстані до чотирьох кілометрів. Однак згодом вона довела ефективність і проти безпілотників.

Видання пише, що Росія використовує стратегію поєднання дальніх ракетних атак із зграєю безпілотників, що вводить в оману радіолокаційні системи України. Ця тактика супроводжується запуском ракет за безпілотниками. Cheetah (Гепард), будучи відносно економічно ефективним, відіграють вирішальну роль у перехопленні цих безпілотників. Це дозволить використовувати більш дорогі системи, зокрема, Patriot, для збиття ракет.

Слід зазначити, що установка Cheetah є нідерландською назвою німецької "Gepard". Раніше Німеччина поставила до України 30 таких САУ. Українські військовослужбовці висловили своє захоплення технікою і заявили, що це ідеальна зброя проти безпілотників.

Нагадаємо, головний демократ у Комітеті Палати представників США із питань збройних сил Адам Сміт заявив, що Конгрес США повинен ухвалити допомогу Україні "через тижні, а не місяці". Інакше українці опиняться в дуже небезпечному становищі.

Оценка материала:

5.00 / 2
До України прямує велика партія САУ "Gepard" з Йорданії: що відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
17.11.2023 481
Еще материалы раздела «Україна»