<
НОВИНИ ДНЯ: На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордонувсі новини дня
Бізнес
Технології
27.01.2024 363

Вертоліт NASA на Марсі здійснив останній політ і вийшов із ладу

Апарату не вдалося виконати його програму.

8a0423a7008c06743ae74688325434b0_27.01.24

У NASA повідомили про припинення місії дрона-вертольота Ingenuity. Щонайменше одна з його лопатей отримала пошкодження під час останнього польоту. Це означає, що Ingenuity більше не підніметься в небо Червоної планети. Пише ТСН. 

Про це пише Space.

Вертоліт Ingenuity здійснив свій 72-й політ. Апарату не вдалося виконати його програму: через збій у роботі навігаційної системи він був змушений здійснити дострокову посадку. Це сталося через те, що маршрут гелікоптера пролягав над піщаною ділянкою, де практично не було каміння або якихось інших утворень, які можна було б використовувати як орієнтир.

Згідно з повідомленням NASA, перший у світі літальний апарат, який здійснював польоти на іншій планеті, зазнав ушкодження однієї з лопатей несучого гвинта і більше ніколи не зможе злетіти.

Коли вертоліт Ingenuity опинився на висоті 1 метр над поверхнею Марса, вчені з NASA втратили з ним зв'язок. Його було відновлено і, здавалося б, усе йде за планом, але наступні дані і зображення, які передав Ingenuity на Землю, показали, що сталася аварія.

За майже 3 роки польотів на Марсі Ingenuity подолав у 14 разів більшу відстань і в 33 рази довше перебував у повітрі, ніж планували вчені. Цей літальний апарат здійснив вражаючі 72 польоти на Марсі.

Раніше стало відомо, що у NASA розпочали роботу над створенням тонколистового ядерного ізотопного ядерного ракетного двигуна, що буде легшим і дешевшим у виробництві. Це дасть змогу створювати необхідну тягу для швидких переміщень у космосі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вертоліт NASA на Марсі здійснив останній політ і вийшов із ладу 5.00 5 2
Бізнес / Технології
27.01.2024 363
Еще материалы раздела «Технології»