<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: хто може виїхати за кордон і що для цього потрібно  У Трампа згадали про Україну при формуванні президентської програми нацбезпеки  На початку тижня в Україні стане ще холодніше: прогноз погоди на 13 травня  Україну накриє похолодання, місцями дощитиме: прогноз на початок тижня  В Україні у понеділок до +14°, подекуди - невеликий дощ  Синоптики розповіли про погоду на робочий тиждень в Україні  На Україну чекають заморозки: прогноз погоди на 13 травня всі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
26.01.2024 284

Коти на фронті: історії військових

У нормальних мирних умовах власники домашніх тварин мають змогу дбати про їхні фізичні та емоційні потреби: купувати якісний корм, іграшки для котів, ліки та засоби для догляду. Але на фронті інша реальність. У зонах бойових дій чимало пухнастих знайшли притулок, спеціальні завдання й навіть нових господарів. Українські військові діляться зворушливими історіями.

Робота для котів

Однією з суттєвих проблем на фронті є нашестя гризунів. Військові жаліються, що миші та щури заважають спати, їдять продукти та взагалі все, що трапляється на шляху, навіть зброю. Хоча волонтери відправляють хлопцям спеціальні пастки, їх недостатньо, та й вони не завжди ефективні. Отже, було знайдено інший спосіб. Розв’язати питання доручають котам. Ці тварини — мисливці від природи. Ловлячи мишей, коти здобувають собі їжу та водночас позбавляють людей проблем. Один із них — Шайба — навіть заробив орден «Волонтер» за допомогу ЗСУ. А котик на прізвисько Сирський став зіркою соцмережі.

Емоційна розрада

Пухнасті допомагають захисникам хоча б на декілька хвилин забути про жахи війни та зняти стрес. Покинуті, загублені чи безпритульні тварини часто самі приходять на позиції в пошуках їжі, ласки та прихистку. Там і залишаються, даруючи людям свою любов. Урятовані вихованці дуже віддані, вони перебувають поруч зі своїми новими власниками й навіть допомагають у патрулюванні. Військові знаходять розраду в спілкуванні з тваринками:

1.сплять разом;
2. діляться їжею;
3. фотографують і розповідають цікаві випадки рідним.

Турбота про кішок допомагає забутися й розслабитись. Це справжні живі антидепресанти у важкі часи.

Котам шукають домівки

Деякі настільки прив’язуються до тварин, що вирішують забрати їх із собою, коли їдуть додому чи відбувається ротація. Зазвичай цим займаються волонтери, але на всіх безпритульних не вистачає ресурсів. Тому питання з прилаштуванням іноді беруть на себе військові. Вусатих вивозять із лінії фронту, щоб прихистити у своїх рідних або друзів. У таких рішень чимало труднощів. Тварини, які пережили обстріли, можуть мати серйозні проблеми зі здоров’ям. Часто вони бояться людей, гучних звуків, їм важко пристосуватися до інших обставин. Але любов до нових друзів спонукає захисників подарувати їм нове, краще життя. Є чимало випадків порятунку та утримання котів на війні. Тваринки ж вносять свою лепту, допомагаючи захисникам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коти на фронті: історії військових 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
26.01.2024 284
Еще материалы раздела «Товари та послуги»