<
НОВИНИ ДНЯ: Танго Мілея. Чому Аргентина нарощує підтримку України  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми  В Україні 19 червня без опадів, вдень до 32°всі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
10.06.2024 215

Україна не повинна мати обмеження на удари по РФ, - адмірал НАТО

Україні необхідно дати право завдавати ударів по території Росії західною зброєю без обмеження дальності. Це допоможе ефективно обороняти себе.

_bauer__twitter__com_cmc_nato_9c00466a3c39f54b45f6f8e07ccb95d5_650x410_10.06.24

Про це заявив голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, пише РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю The Washington Post. Про це повідомляють Контракти.UA.

Бауер підтримав дозвіл на удари західною зброєю по Росії від низки країн. Свою думку він пояснив військовою логікою.

"Право збройних конфліктів не містить жодних обмежень щодо дальності. Тож із військового погляду, знову ж таки, якщо ціль розташована вглибині Росії, то потрібно завдати удару по цій цілі. Наприклад, літаках, які злітають з аеродрому в глибині Росії", - розповів він.

За його словами, збільшення далекобійності зброї в Україні ускладнило тилове забезпечення російських сил.

"І якщо ви відтісните росіян вглиб Росії, це ускладнить для них боротьбу", - зауважив він.

Він також звернув увагу на те, що Захід повинен не допустити шантажу зі сторони російського диктатора Володимира Путіна.

"Тому ми повинні бути обережними, щоб не переходити знову і знову до цієї ідеї, що все є червоною лінією, що все є ескалацією. Путін брехав практично про все", – вважає він.

Дозвіл завдавати ударів по території Росії

Наприкінці травня стало відомо, що низка країн дозволили Україні використовувати надану зброю для ударів по території Росії. Однак зброю дозволено було використовувати лише у прикордонних регіонах Росії.

Пізніше Володимир Зеленський що дозвіл завдавати ударів по РФ США передали через військові канали.

Також відомо, що Україна вже використала зброю США для ударів по Росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна не повинна мати обмеження на удари по РФ, - адмірал НАТО 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
10.06.2024 215
Еще материалы раздела «Ранкова кава»