НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
16.07.2024 260

Зеленський про 14 резервних бригад: їх навчання має бути на зброї, яка надходить від партнерів

Збройні сили України мають резерв з 14 бригад. Однак вони наразі не отримали достатньої кількості озброєння для того, щоб почати воювати.

4_6c014c259a64e0d12bd69e468f553186_650x410_16.07.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-конференцію президента Володимира Зеленського. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами президента, ці бригади були створені вже досить давно і є резерв. Однак наразі важливо, щоб їх тренування відбувалось відразу на тій зброї, яку Україна отримує від партнерів і з якою вони потім будуть воювати.

"Головне, що у тебе є резерви - передусім, це для того, щоб проводити ротації. Таке було завдання від мене - нам потрібні були ротації, щоб хлопці мали відпочинок. І все, що ми просили постійно, щоб ці 14 бригад були укомплектовані. Це не нові бригади, так дуже часто помилялись коли казали: ось Україна хоче нові бригади. Це не нові бригади, це бригади без зброї", - сказав Зеленський.

Він також зауважив, що ці бригади можна вважати більш свіжішими порівняно з тими, які вже воюють. Він також сказав, що ці бригади вже почали отримувати певне озброєння, зокрема артилерію.

Водночас Зеленський заявив, що для нього дуже важливо, щоб Україна отримала озброєння на всю суму допомоги, яка була оголошена партнерами. І тому він розуміє, навіщо, наприклад у НАТО створюють окремий координаційний центр щодо контролю з постачання озброєння Україні.

"Якщо у вас в пакеті написано 40 млрд військової допомоги, то дуже важливо, щоб ці 40 млрд (передбачені на різні, - ред.) види зброї, будь-якої зброї, від артилерії до ПТРК тощо, - щоб вона прийшла, а не потім ми з'ясували, що прийшло на 7 млрд, а інше десь там по дорозі на ті чи інші речі витратилось", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Зеленький розповідав про те, що Україна вже має 14 сформованих резервних бригад, але наразі їм не вистачає озброєння.

Також ми писали про те, що на саміті у Вашингтоні лідери країн-членів НАТО ухвалили рішення про створення нової структури для координації надання допомоги Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський про 14 резервних бригад: їх навчання має бути на зброї, яка надходить від партнерів 5.00 5 2
Кабінет директора / Ранкова кава
16.07.2024 260
Еще материалы раздела «Ранкова кава»