НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
26.07.2024 150

Посередник чи секундант. Експерт оцінив, яку роль може відіграти Китай для миру в Україні

Китай може виконувати роль посередника чи секунданта у мирному процесі між Україною та Росією.

_tszinpin_gettyimages_2151156792_f52bbbffed011c334ce148bfef0ab469_650x410_26.07.24

Про це у коментарі РБК-Україна заявив політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко. Про це повідомляють Контракти.UA.

Політолог допустив, що після візиту міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби Китай може посилити посередницькі потуги і його контакти з Росією будуть частішими. Це можуть зробити шляхом повернення до поїздок спецпредставника з Євразії Лі Хуея.

Але, як зазначив Фесенко, зараз російський диктатор Володимир Путін чекає на результати президентських виборів у США, тому різкі рухи від РФ малоймовірні.

"Думаю, тоді переговорний процес значно активізується. Особливо якщо переможе Дональд Трамп. І тут, до речі, є виклик для Китаю. Я не впевнений, що Трамп зацікавлений, щоб Китай був у ролі посередника. Максимум - у ролі секунданта з боку Росії, коли з нашого боку буде США чи Євросоюз", - вважає експерт.

Що передувало

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на цьому тижні вперше з початку повномасштабного вторгнення росіян перебуває у Китаї.

Там український чиновник обговорює зі своїм китайським колегою Ван І можливості завершення війни між Україною та Росією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Посередник чи секундант. Експерт оцінив, яку роль може відіграти Китай для миру в Україні 5.00 5 1
Кабінет директора / Ранкова кава
26.07.2024 150
Еще материалы раздела «Ранкова кава»