НОВИНИ ДНЯ: Оладки з цього овоча замінять деруни з кабачків і картоплі: простий рецепт, який стане хітом осені  У НАТО прокоментували Курську операцію та назвали мету України  У США оцінили версію про катастрофу F-16 через "дружній вогонь" Patriot — NYT  "Монголія тут невипадково обрана": чому Путін зібрався до країни, де його мусять заарештувати  Рецепт сирної запіканки з морквою та яблуками  Гарріс закликала Трампа вести дебати з постійно увімкненими мікрофонами, - Reuters  Поступове похолодання та заморозки: прогноз Укргідрометцентру на вересеньвсі новини дня
Життя та Стиль
Автоклуб
27.08.2024 240

Правила дорожнього руху для велосипедистів: що потрібно знати

Велосипедисти є повноправними учасниками дорожнього руху та зобов'язані знати й дотримуватись ПДР.

__mist_hvilya_velosiped_pishohidi_pogoda_lito____dzherelo_kanyuka_ruslan_ukrinform__future_publishing___gettyimages_2154618624_4320c66c8d6ec6dd4e3ba5bc0557d49d_650x410_27.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на прес-службу Патрульної поліції Дніпропетровської області. Про це повідомляють Контракти.UA.

Патрульна поліція регулярно виявляє випадки порушення ПДР велосипедистами, що підкреслює важливість профілактичної роботи з керманичами двоколісних транспортних засобів.

За порушення ПДР велосипедисти можуть отримати значні штрафи. Зокрема, за неправильне керування велосипедом штраф обійдеться в 340 гривень.

Якщо порушення вчинене в стані алкогольного сп'яніння, штраф зростає до 680 гривень. У випадку, якщо порушення спричинило аварійну ситуацію, штраф може досягати 850 гривень, або ж порушник може бути призначений до громадських робіт на строк від 20 до 40 годин.

Щоб забезпечити безпеку на дорогах, велосипедистам слід дотримуватися ключових правил. Зокрема:

  • Велосипедисти повинні рухатися виключно по велодоріжках. Якщо вони відсутні, слід їхати по крайній правій смузі проїзної частини, в один ряд.
  • Велосипедистам дозволяється рухатися по проїзній частині тільки з 14-річного віку.
  • Велосипед повинен бути оснащений справними гальмами, звуковим сигналом та світловідбивачами: білого кольору спереду, червоного позаду та жовтогарячого по боках.
  • Для безпеки в темну пору доби або при недостатній видимості на велосипеді має бути встановлений і увімкнений ліхтар або фара.

Дотримання цих правил допоможе забезпечити безпеку на дорозі.

Раніше повідомлялося, як можуть покарати велосипедиста за наїзд на пішохода.

Крім того, за що ще можуть карати велосипедистів і водіїв самокатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Правила дорожнього руху для велосипедистів: що потрібно знати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Автоклуб
27.08.2024 240
Еще материалы раздела «Автоклуб»