НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
07.09.2024 164

Зеленський про план перемоги: покаже до чого готові наші партнери

План перемоги України повинен показати, чи готові союзники до того, щоб Київ переміг, або ж вони бажають лише стримувати диктатора Володимира Путіна. Українці повинні знати відповідь на це питання.

dscf5398_08c7dc69ea9d05507d85741a9d6397b8_650x410_07.09.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського в інтерв’ю для NBC News. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Я хотів показати план перемоги президенту Байдену (Джо Байден, голова Білого дому, - ред.). Але я хотів ого показати після того, як у нас буде успіх в Курській області. І тому я до цього це не робив. І тому я йому обов'язково це покажу. Наше розуміння як все повинно бути, як Україна може перемогти", - заявив президент.

За словами президента, план побудований згідно з тим, що він може бути реалізований завдяки партнерам України, а не завдяки бажанню чи небажанню Росії. Він зауважив, що ця "особливість" була важливо для нього, аби ніхто потім не перепитував про те, чи "піде на це Кремль".

"Від них (росіян - ред.) не залежить цей план. І в цьому є вибір наших партнерів. Чи вони погоджуються, щоб Україна перемогла, чи вони не готові до нашої перемоги, а готові тільки до стримування Путіна. І я хочу для нашого народу знайти цю відповідь також. Вона дуже важлива для цих людей", - зауважив Зеленський.

Також президент додав, що, на його думку, план перемоги є суб'єктивним й не залежить виключно від України. У зв'язку з цим він не може бути упевненим в тому, що Києву вдасться його реалізувати.

"Але мені здалося, що цей план правильний. І перша його частина була саме відповідна операція, частину якої ви і побачили на території Курської області", - пояснив він.

4+1

Зеленський пояснив, що український план перемоги це "4+1". Тобто чотири пункти, це те, що необхідно, а один - це після війни.

"Тобто базовий план - це чотири пункти. Я не буду всіх деталей розповідати. Я буду говорити про всі деталі з президентом Байденом", - додав він.

План перемоги України

Під час Форуму "Україна 2024. Незалежність" Зеленський оголосив, що у вересні планує презентувати план перемоги України президенту США Джо Байдену.

Тим часом заступник голови Офісу президента Михайло Подоляк виокремив окремі пункти з плану перемоги. Серед них, наприклад, операція на території Курської області, економічне, а також політичне питання.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський про план перемоги: покаже до чого готові наші партнери 5.00 5 1
Кабінет директора / Ранкова кава
07.09.2024 164
Еще материалы раздела «Ранкова кава»