НОВИНИ ДНЯ: 4 жовтня дощів в Україні побільшає: які області намочить  Саудівська Аравія може залишити РФ без грошей на війну: деталі від Politico  Шоколадна помадка: смачний рецепт із двох інгредієнтів  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Понад 66% українців високо оцінюють дії влади з боротьби з енергетичною кризою, - соцопитування  Росіяни готуються до безпрецедентної атаки на Керченський міст, - "Кримський вітер"  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вереснівсі новини дня
04.10.2024 141

"Зволікати не будемо": в Раді хочуть обкласти податком усі міжнародні посилки

За словами Гетманцева, пільга у 150 євро має бути прибрана.

639980d3c0e82aaef52547eb73639aee_04.10.24

У Верховній Раді хочуть запровадити оподаткування на всі посилки з-за кордону, зокрема вартістю менше 150 євро. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це голова комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив 2 жовтня, передає NV.

"Спілкуючись з бізнесом, я не чув іншого підходу — пільга у вигляді 150 євро повинна бути прибрана. Ми закінчуємо підготовку відповідного законопроєкту, внесемо його, зволікати не будемо", — сказав нардеп.

За його словами, оподаткування запровадять, незважаючи на те, що "певний прошарок населення буде незадоволений".

Він переконаний, що наявність норми про незастосування ПДВ до поштових посилок з-за кордону на суму до 150 євро робить "перекоси" в оподаткуванні.

"Ми чомусь підтримуємо іноземного товаровиробника. Наш виробник, який виготовляє товари, від продуктів харчування до легкої промисловості, сплачує ПДВ. А той, хто це робить в умовному Китаї, ПДВ не сплачує. З точки зору державної податкової політики це абсолютний нонсенс, безглуздя. Ми гнобимо людей, які тут створюють додану вартість, сплачують податки, на користь людей, яких ми навіть не знаємо", — сказав Гетманцев.

Він додав, що держава занадто пізно визнала необхідність цього рішення.

Тим часом в Україні немає підстав для підвищення податку на додану вартість (ПДВ), проте це не виключає, що такі підстави можуть з'явитися найближчим часом, заявив раніше народний депутат України Данило Гетманцев.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Зволікати не будемо": в Раді хочуть обкласти податком усі міжнародні посилки 5.00 5 2
Бізнес / Податки та право
04.10.2024 141
Еще материалы раздела «Податки та право»