<
НОВИНИ ДНЯ: Нова військова допомога може послабити ворога і дати стратегічну ініціативу Україні, - Павлюк  Бойових вильотів на F-16 поки немає – все інше можливе: генерал заінтригував щодо постачання західних літаків  Як приготувати домашні хотдоги в духовці  У Генштабі повідомили, кому з чоловіків потрібно йти до ТЦК  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Експерт про удари СБУ по НПЗ РФ: "Путіна саджають на болісний шпагат"  Рубані котлети з індички: швидкий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
27.11.2012 09:03 4659

Україні пояснили, де її місце

Екс-міністр закордонних справ Польщі Адам Даніель Ротфельд вважає, що Україна не до кінця розуміє своє місце в міжнародному співтоваристві.

Про це він сказав під час круглого столу «Центральна Європа: сприяння європейській інтеграції України»

«У мене враження, що в Україні переважає ситуація, яку можна визначити мовою вчених соціологів - це «когнітивний дисонанс», що означає нерозуміння пізнання того, де і яке місце України в міжнародному співтоваристві», - зазначив Ротфельд.

За його словами, він нещодавно був у Києві на конференції, присвяченій обговоренню оборони в контексті відносин України з Європейським Союзом та НАТО і на якій неодноразово наголошувалося про позаблоковий статус України.

«Справа в тому, що поняття «позаблокової політики» мало сенс, коли існували блоки. Тобто був Варшавський договір на сході, НАТО - на заході. І тоді можна було говорити, що є країни, такі як Фінляндія, Швеція, Швейцарія, Австрія, які були позаблоковими. Але сьогодні позаблокова політика стосується того, що вже пройшло», - розповів він.

На його думку, в Україні є непорозуміння того, що світ перебуває в іншому часі, від чого виникає помилкова думка, що Європа чи Росія хочуть перетягнути країну на свою сторону, повідомляють Українські новини.

Ротфельд наголосив, що кожна країна зайнята вирішенням своїх внутрішніх питань.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні пояснили, де її місце 5.00 5 2
Політика / Україна
27.11.2012 09:03 4659
Еще материалы раздела «Україна»