<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
04.12.2012 1296

В держбюджеті на 2013 рік немає коштів на житло для військових

Вперше за історію України держбюджет немає коштів на житло для військовослужбовців. У зв’язку з цим екс-міністр оборони, член ПР Олександр Кузьмук розкритикував проект держбюджету-2013.

Про це О. Кузьмук сказав на засіданні Верховної Ради.

«Вперше за історію України жодної копійки немає на будівництво і придбання житла для військовослужбовців. А це вже соціальний удар по Збройним силам», - заявив він.

Згідно з повідомленням, у відповідь на цю критику перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський який представляє доопрацьований проект держбюджету, зазначив, що Кабмін при формуванні проекту зосередився на збільшенні фінансування соціально захищених статей бюджету, зокрема статей, що передбачають виплати заробітних плат військовослужбовцям.

При цьому, за словами Мярковського, сума фонду по грошовому забезпеченню військовослужбовців у 2013 році буде збільшена на 5,7% - з 23,8 млрд грн. в 2012 році до 25,2 млрд грн.

Він підкреслив, що фінансування всіх капітальних витрат, у тому числі на будівництво та придбання квартир, пропонується здійснювати на умовах кредитування і надалі відшкодування за рахунок коштів бюджету основної суми кредитів і відповідних відсотків передають «Українські Новини».

Оценка материала:

5.00 / 1
В держбюджеті на 2013 рік немає коштів на житло для військових 5.00 5 1
Політика / Україна
04.12.2012 1296
Еще материалы раздела «Україна»