<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
05.12.2012 17:19 512

Під час морозів овочі подорожчають на 30%

У період сильних морозів, якщо температура повітря буде нижчою ніж 10 градусів, овочева продукція на ринках може зрости у ціні на 30%.

Таку думку висловила аграрний аналітик Марія Колесник.

«Якщо буде холодніше ніж мінус 10 градусів, то звичайно це призведе до подорожчання (овочів). Важко заздалегідь прогнозувати, бо, як правило, це подорожчання йде з ринку, а не з супермаркетів», - зазначила експерт.

М.Колесник пояснила, що в першу чергу ті люди, котрі реалізують овочеву продукцію на ринку, за умов холодної погоди, піднімають ціну десь на 30%.
«В той же час ніде не буде гаранітї, що продукція, яку ви купите, буде не перемороженою», - уточнила вона, передає УНН.

Однак, на думку аграрного аналітика, у супермаркетах вартість продукції, як правило, не збільшується, якщо не відбувається якихось катастрофічних довготривалих похолодань, коли ускладнюється логістика.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Під час морозів овочі подорожчають на 30% 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
05.12.2012 17:19 512
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»