<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
10.01.2013 1574

«АероСвіт» збирається звільнити усіх працівників (оновлено)

Через півтора місяці звільнять усіх працівників «Аеросвіту». Листи з таким рішенням компанії отримали авіа-профспілки.

Про це заявив голова первинної профспілкової організації «Аеросвіту» Владислав Неговський.

«18 грудня наша профспілка зустрічалась із керівництвом. Отримали листа-попередження, де йшлося про звільнення усіх працівників компанії через два місяці. Оскільки ці листи видавались із порушеннями законодавства, ми звернулись до адміністрації визнати їх недійсними. Процедуру реорганізації, як хоче зробити адміністрація, має проходити по закону. Я сподіваюсь, що компанія візьме до уваги наші зауваження», - сказав Владислав Неговський.

Банкрутство компанії Владислав Неговський назвав «неподобством», «оскільки акціонер є представником капіталістичного суспільства, то очікувати можна чого завгодно», - зауважив він.

«У цьому весь корінь зла. Раніше такі організації контролювались державою. А тепер акціонерів контролює лише прокуратура, але вона мовчить», - зауважив керівник профспілки.

Як відомо, Господарський суд Київської області 29 грудня 2012 року ухвалив рішення про початок провадження у справі про банкрутство приватного акціонерного товариства «Авіакомпанія «АероСвіт», у якої виникли фінансові труднощі.

4 січня «АероСвіт» виступила із заявою, в якій наголосив, що не є банкрутом, не зупиняє виробничої діяльності та виконує в повному обсязі всі операційні процедури, зокрема заходи із забезпечення безпеки польотів.

В той же час, в компанії «АероСвіт» спростували інформацію про плановане масове звільнення співробітників.

Як зазначили в прес-службі авіаперевізника, компанія продовжує реалізовувати заявлену в кінці 2012 року програму реструктуризації, в рамках якої передбачено часткове скорочення штату співробітників.

За інформацією прес-служби, програма передбачає значне скорочення операційних витрат «АероСвіту» і його поступовий вихід із зони збитковості. Частина операцій буде передана на аутсорсинг, а маршрутна мережа переглянута, внаслідок чого зміниться структура авіакомпанії. Крім того, передбачається реорганізація і скорочення штату авіаперевізника.

«З урахуванням запланованого скорочення персоналу деякі співробітники авіакомпанії у відповідності з національним трудовим законодавством були заздалегідь попереджені про звільнення», - йдеться в повідомленні «АероСвіту».

Джерело: Gazeta.ua

Оценка материала:

5.00 / 2
«АероСвіт» збирається звільнити усіх працівників (оновлено) 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
10.01.2013 1574
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»