<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
Політика
Україна
07.03.2013 1990

Дестабілізацію парламенту провокує Партія регіонів - експерт

Парламентська криза в Україні може призвести до розпуску Верховної Ради.

Про це заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Очевидно, що ця парламентська криза розв’язана свідомо. Питання тільки в тому, надовго це чи тимчасово. Якщо тимчасово – то це можна розцінювати як тактику (більшості парламенту – Ред.), зокрема для того, щоб відтягнути вирішення деяких політичних питань, зокрема визначення дати київських виборів. Якщо ж йдеться про більш складну кризу, то вона може бути спрямована на те, щоби фактично паралізувати Верховну Раду і можливо призвести до її розпуску», – заявив політолог, додавши, що сценарій розпуску парламенту невигідний багатьом депутатам і ризикований для президента.

До блокування парламенту опозицію спровокувала ситуація з мандатом Сергія Власенка, однак після рішення суду їй треба змінювати свої вимоги і пропозиції, вважає експерт.

«Зараз варто не просто блокувати, оскільки вже є рішення суду щодо Власенка, а тому треба заявляти нові вимоги. Можна вимагати оновлення керівництва регламентного комітету, створення парламентської слідчої комісії для з'ясування цієї ситуації тощо. В інтересах опозиції унеможливити цю ситуацію і спробувати добитися того, щоб не було її повторення», - зазначив Фесенко, передає «Тиждень».

Оценка материала:

5.00 / 1
Дестабілізацію парламенту провокує Партія регіонів - експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
07.03.2013 1990
Еще материалы раздела «Україна»