<
НОВИНИ ДНЯ: Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкцій  Чому в Україні заборонені феєрверки та які штрафи за використання  Готуємось до Великодня: як пофарбувати яйця натуральними барвниками  В Україні 30 квiтня вдень до 25° тепла, без опадів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних силвсі новини дня
26.03.2013 1614

В Україну можна поставляти великі обсяги газу з Грузії

Поставки газу в Україну газопроводом «Білий потік» з Грузії можуть перевищити обсяг газу, який наразі надходить з Германії.

Таку думку озвучив незалежний експерт, представник президента України з міжнародних питань енергетичної безпеки (2007-2010) Богдан Соколовський.

«Білий потік» дає альтернативу. Він дає нам можливість спокійно отримувати вуглеводні так, як ми сьогодні їх отримуємо з Європи. З «Білого потоку» можемо навіть отримувати більше. Обсяг поставок може скласти кілька мільярдів кубів щорічно», - сказав Соколовський УНН.

За його словами, Україна може взяти участь в реалізації проекту «Білий потік» як фінансово, так і здійснюючи поставки труб. «Якщо фінансово, то через кредитування, інше - це поставки труб»,  - зауважив експерт.

26 березня в рамках візиту до Тбілісі, відбулась двостороння зустріч міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуарда Ставицького із віце-прем’єр-міністром - міністром енергетики і природних ресурсів Грузії Кахою Каладзе.

Під час зустрічі міністр Едуард Ставицький відзначив наявність істотного, нереалізованого на сьогодні в повному обсязі потенціалу розвитку українсько-грузинського співробітництва в енергетичній сфері та висловив зацікавленість в успішній реалізації проекту Євро-Азійського нафтотранспортного коридору та проектів AGRI, «Білий потік» і Трансанатолійского газопроводу.

«Білий потік» (англ. White Stream)  - можливий український газопровід в обхід Росії з Грузії в Європу. Трубопровід передбачається підключити до Південно-кавказького газопроводу поряд з Тбілісі приблизно в 100 км від Чорного моря. Далі близько 650 км по дну Чорного моря до Криму і у Феодосії пов’язати з транзитною системою України. Альтернативний план пропонує продовжити підводний трубопровід до Румунії.

У першій стадії початкова місткість трубопроводу була б 8 млрд кубічних метрів газу щорічно.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україну можна поставляти великі обсяги газу з Грузії 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
26.03.2013 1614
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»