<
НОВИНИ ДНЯ: Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сум  Похолодання і заморозки: погода в Україні 4 травня зміниться   Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелямивсі новини дня
02.04.2013 2556

Експерт: У «Газпрому» зараз – не кращі часи

Реакція «Газпрому» на початок закупівлі Україною газу за реверсною схемою свідчить про правильність такого рішення.

Таку думку висловив президент Київського міжнародного енергетичного клубу, директор Міжнародного енергетичного центру імені Яна Лукіна Олександр Тодійчук.

«З одного боку, добре, що Росія в решті-решт почала реагувати на дії України. Тому що все, що раніше робила Україна, воно було байдужим для росіян. Вже багато років ми не можемо сісти за стіл переговорів, щоби привести до норми, до справедливих формул ті угоди, які були підписані у 2009 році», - сказав Тодійчук у ефірі «Ера-FM».

За його словами, закупівля Україною реверсного газу є цілком законною.

«В контрактах європейських покупців передбачено, що вони, купуючи газ у росіян, можуть його продавати на свій розсуд ... Коли ви щось купили на базарі, то можете перепродати іншому», - зазначив Тодійчук.

Експерт наголосив, що «Газпром» переживає не кращі часи.

«У нього падають обсяги продажу, в тому числі на європейському ринку. Норвегія за продажами наздоганяє «Газпром». І те, що Україна підписала угоду з Shell та збирається підписати із Chevron, що ми не досить уміло, але збираємося збудувати термінали для прийому зрідженого газу – добре», - зазначив Тодійчук.

Думку іншого експерта енергетичного сектору – Михайла Гончара – можна прочитати тут.

Оценка материала:

5.00 / 2
Експерт: У «Газпрому» зараз – не кращі часи 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
02.04.2013 2556
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»