<
НОВИНИ ДНЯ: Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
07.04.2013 14:00 3092

Одеський припортовий треба продати через збитковість – глава ФДМ

Одеський припортовий завод може бути виставлений на продаж через збитковість, спричинену високою ціною на газ, вважає голова Фонду державного майна (ФДМ) Олександр Рябченко.

«Треба виставлять (на продаж) підприємства, які в сучасних умовах мають величезні проблеми і в яких немає іншого шляху, як заведення великого обсягу інвестицій. Наприклад, Одеський припортовий завод шалено залежить від ціни на російський газ. Якщо вона піднімається, це просто перебиває його з прибуткових у збиткові підприємства. Він завершив 2012 рік як збитковий. Саме за рахунок 4-го кварталу пішли збитки. Ціна на газ у нього - 83% у собівартості продукції ... Треба намагатися домовитися з Росією, але поки ситуація така, що багато підприємств потребуватимуть виходу із державної власності та перехід у приватну саме через таку ціну на газ, що знижує їхню конкурентоспроможність на світовому ринку», - сказав Рябченко.

Gazeta.ua нагадує, що в 2012 році надходження від приватизації становили 6,76 млрд грн при плані 10 млрд грн. За січень-лютий план поточного року був виконаний на 0,23%, однак ФДМ розраховує на поліпшення ситуації завдяки конкурсам з продажу таких великих підприємств як «Центренерго», «Донбасенерго» і Одеський припортовий завод.

Рябченко раніше заявляв, що оціночна вартість майнового комплексу Одеського припортового заводу разом з цехом перевалки аміаку становить 5-7 млрд грн.
Про зацікавленість у придбанні Одеського припортового заводу заявляв бізнесмен Дмитро Фірташ.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Одеський припортовий треба продати через збитковість – глава ФДМ 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
07.04.2013 14:00 3092
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»