<
НОВИНИ ДНЯ: Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росією  Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Українівсі новини дня
09.04.2013 19:00 886

Українське вугілля йде, переважно, до Болгарії

Найбільшим імпортером українського вугілля є Болгарія.

Про це повідомив директор енергетичних програм «Номос» Михайло Гончар.

«Болгарія є традиційним імпортером нашого вугілля. Крім цього, частина вугілля йде на ринки країн Європейського союзу», - сказав М. Гончар.

Експерт наголосив, що на конкурентоспроможність українського вугілля суттєво впливає особливість його видобутку.

«Через глибоке залягання пластів вугілля та, відповідно, його високу вартість видобутку, українське вугілля на міжнародних ринках не найдешевше», - сказав М. Гончар, якого цитує УНН.

Нагадаємо, задля нарощування виробничих потужностей уряд України планує модернізувати найбільш ефективні шахти. Так наразі тривають роботи з будівництва скіпового ствола на шахті ім.Бажанова, що входить до державного підприємства «Макіїввугілля» (Донецька область).

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Українське вугілля йде, переважно, до Болгарії 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
09.04.2013 19:00 886
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»