<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
10.04.2013 16:19 1589

Україна не стане членом ЄС й за 20 років - експерт

Україна не стане повноцінним членом Європейського союзу у найближчі 20-25 років через її геополітичне становище. Таку думку висловив колишній перший заступник міністра закордонних справ України Олександр Чалий.

Олександр Чалий виказав свою думку на міжнародній науковій конференції «Позиціонування України в відносинах з ЄС, Росією, Митним союзом і НАТО» в середу в Києві.

«Я кажу вам абсолютно відповідально, Україні не загрожує бути членом ЄС наступні 20-25 років. Це реальність», - сказав О. Чалий, якого цитує УНН.

При цьому, зауважив він, від України наразі не залежить чи стане вона членом ЄС, «тут є питання сучасної геополітики, зокрема, балансу відносин між ЄС і Росією, між ЄС і Митним союзом».

За словами О.Чалого, для України у найближчі роки найкращим варіантом буде максимальна політична і економічна інтеграція в ЄС «без участі в інституціях».

«Я двома руками за те, щоб в цьому році ми підписали Угоду про Асоціацію і про Вільну торгівлю і в подальшому розвивали свої відносини з ЄС так, як їх розвиває сьогодні Швейцарія і Норвегія. У них різні економічні форми цих відносин, а суть їх одна – все, крім інституцій, максимальна політична і економічна інтеграція, крім участі в інституціях», - зазначив О. Чалий.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна не стане членом ЄС й за 20 років - експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
10.04.2013 16:19 1589
Еще материалы раздела «Україна»