<
НОВИНИ ДНЯ: Байден зробив нову заяву по Україні, назвавши Путіна "жорстоким тираном"  Путіну потрібна Україна, щоб вести війну проти НАТО – ISW  Зі 100% людей, які отримали повістки, приходять усього 2% - працівник ТЦК  Як швидко приготувати запіканку з ковбасою та сиром: рецепт від фудблогерки  В ISW оцінили готовність РФ до справжніх переговорів з Україною  РФ захотіла змінити кордони в Балтійському морі: Німеччина гнівно відреагувала  Генсек НАТО закликав союзників дозволити Україні бити їхньою зброєю по території Росіївсі новини дня
29.04.2013 19:00 1340

З українських банкоматів викрали 11 млн грн

Упродовж минулого року зловмисники викрали з банкоматів понад 11 млн грн.

Про це повідомила начальник прес-служби Департаменту Державної служби охорони при МВС України Світлана Павловська.

«За останні роки в Україні зросла кількість крадіжок з банкоматів, відтак збільшився збиток, завданий скоєнням таких злочинів. Якщо у 2010 році ця цифра становила 265 тис. грн, то торік - уже понад 11 млн грн», - сказала Павловська.

Вона уточнила, що у 2012 році зареєстровано 58 злочинів, пов'язаних із заволодінням коштами з банкоматів, а у цьому році їх вчинено уже 12.

Пояснюючи причини, з яких злочинці стали частіше грабувати банкомати, речниця зазначила, що основна з них - небажання банків купувати пристрої з вищим ступенем захисту. «Здебільшого банки купують апарати з нульовою ступінню захисту. Це означає, що грабіжнику знадобиться лише пара хвилин для того, щоб різаком чи «болгаркою» зрізати задню панель і забрати гроші. Необхідна перша ступінь, але її купують мало», - роз'яснила Павловська.

Крім того, зазначила вона, працівники ДСО стикаються ще з такою проблемою, як неможливість у разі спрацювання сигналізації потрапити до закладу, де встановлено банкомат, у неробочий час. Йдеться про аптеки, маленькі магазини тощо. «Бувають випадки, коли, отримавши сигнал тривоги, група затримання негайно прибуває на місце події, а заклад закритий і дорогоцінний час витрачається на оформлення необхідних дозволів, погоджень тощо», - розповіла представниця ДСО.

«Нарядам охоронців конче необхідно забезпечити швидкий доступ до приміщень, де встановлено банкомати, це дасть змогу зменшити кількість крадіжок», - заявила вона.

Павловська наголосила ще на двох факторах, здатних зупинити злочинців: це закладення у банкомати меншої кількості коштів, а також застосування хімічного захисту, коли при певній комбінації дій грабіжника вибухає пакет з фарбою і гроші та сам зловмисник виявляються пофарбованими у червоний чи інший колір, передає Укрінформ.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
З українських банкоматів викрали 11 млн грн 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
29.04.2013 19:00 1340
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»