<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
07.05.2013 15:05 715

Україна хоче годувати увесь світ

Україна пропонує створити постійно діючий Резервний продовольчий фонд під егідою Всесвітньої продовольчої програми та ФАО для боротьби з голодом у світі.  

З такою ініціативою виступив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Присяжнюк під час зустрічі з виконавчим директором Всесвітньої продовольчої програми Ертарін Казін.

«Микола Присяжнюк під час бесіди з пані Казін зазначив, що Україна повністю підтримує кроки й ініціативи Організації Об'єднаних Націй, що спрямовані на вироблення скоординованого, всеохоплюючого підходу до вирішення проблеми подолання голоду у світі, та усвідомлює важливість питання розвитку глобального співробітництва задля забезпечення продовольчої безпеки людства... Він також висловив ініціативу створення на постійній основі Резервного продовольчого фонду під егідою Всесвітньої продовольчої програми та ФАО, що дасть змогу оперативно реагувати на продовольчі виклики у світі», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Присяжнюк зазначив, що Україна має можливість постійно оновлювати об'єкти продовольчого фонду та забезпечувати їхнє швидке переміщення до місця призначення завдяки наявності необхідної інфраструктури.

Він також додав, що останніми роками наша країна постійно зміцнює свої позиції на світових ринках продовольства і найближчим часом може вийти на щорічне виробництво зерна обсягом 80 млн т, з яких на забезпечення внутрішніх потреб спрямовуватиметься 35 млн т. Резервний запас зерна може бути створений на рівні 5-10 млн т.

Присяжнюк запевнив, що Україна буде всіляко підтримувати ініціативи Всесвітньої продовольчої програми, спрямовані на поглиблення співпраці у боротьбі з бідністю та голодом у світі, нарощуючи свої потужності з виробництва продовольства.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна хоче годувати увесь світ 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
07.05.2013 15:05 715
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»