<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Україна
15.05.2013 17:00 1069

Чорновіл голосував за «Свободу», але не вважає її впливовою силою

Колишній депутат Верховної Ради Тарас Чорновіл зізнався, що на останніх виборах до парламенту голосував за ВО «Свобода».  

Про це він заявив під час онлайн-спілкування з читачами на сайті «Главреду».

За словами екс-нардепа, на виборах він просто не бачив інших кандидатур. «Я сам на цих виборах проголосував за «Свободу». Не через те, що дуже їй вірю, а тому, що не бачив інших кандидатур. Безумовно, свою роль радикальна «Свобода» сьогодні виконує непогано. Коли в Україні править бал антиукраїнська політика, навіть за формальними ознаками їй повинна протистояти така ж радикальна політика національна, навіть націоналістична», - заявив Тарас Чорновіл.

Проте, на думку політика, радикальність та принциповість «Свободи» «награні».

«Що стосується ультрапринциповості, то вона мені видається дещо награною. Найперше для того, щоб продемонструвати, чим «Свобода» краща за аморфну «Батьківщину» і незрозумілий УДАР. Сумніви щодо «Свободи» викликала також і неспроможність допомогти хоч якійсь конкретній людині чи добитися остаточного розв'язання хоча б однієї проблеми. Навіть вчителька на Печерську, у якої бандити разом із міліцією відбирають землю і руйнують будинок, а вона сама член «Свободи», не змогла отримати дійсно дієву підтримку. Від цього закрадаються сумніви. Однак інші поки що виглядають ще менш привабливо», - зазначив він.

Крім того, Чорновіл заявив, що навряд чи міг би стати членом «Свободи». «До «Свободи» навряд чи міг би належати, оскільки за ідейними принципами я націонал-демократ, а вони – радикальні націоналісти. Тут розрив дуже великий. Є багато інших світоглядних неспівпадінь, але все ж таки до багатьох людей у «Свободі», наприклад, до Андрія Іллєнка, Богдана Бенюка та інших ставлюся з непідробною симпатією», - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чорновіл голосував за «Свободу», але не вважає її впливовою силою 5.00 5 2
Політика / Україна
15.05.2013 17:00 1069
Еще материалы раздела «Україна»