<
НОВИНИ ДНЯ: Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні – під загрозою: оператори назвали сценарії  Кінець “партнерства без обмежень”: шокувальні підсумки візиту Путіна до Сі  Уникнути вручення повістки більше не вдасться: Кабмін затвердив нові правила  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путінавсі новини дня
Бізнес
Економіка
17.06.2013 1933

Міжнародна експертна сесія «Як зробити інтелект ресурсом розвитку України?»

Відкрито реєстрацію на участь в Першій міжнародній експертній сесії, яку організовує громадський проект Foundation for Future («Основа для майбутнього») за підтримки Кабінету Міністрів України для спільного пошуку відповідей. Головною темою першого обговорення стане «Як зробити інтелект ресурсом розвитку України?»

«Україна нині конкурентна лише в інтелекті. І Європа, і Росія розглядають нашу країну як інкубатор людського матеріалу. На жаль, інтелектуальні ресурси країни задіяні лише в двох сферах – боротьба за гроші та боротьба за владу. Зовсім трохи в мистецтві,  і ще менше – в медицині. З країни виїжджають молоді та найбільш освічені фахівці. Інститути науки та освіти давно деградують за якістю, хоча вони успішні за загальними цифрами», – стверджують експерти Володимир Нікітін та Юрій Чудновський, організатори сесії.

Експертна сесія відбудеться 27-28 червня 2013 року і складатиметься з двох змістовних блоків:

27 червня – дискусійна конференція для експозиції можливих підходів та точок зору на проблему використання інтелектуального ресурсу;

28 червня – проектна сесія для вироблення узгодженого проекту механізмів підтримки та розвитку інтелектуального капіталу для України.

Спікери першого дня: Віце-президент АН вищої школи України Максим Стріха, Президент Громадської організації працівників науки і культури «Енциклопедія» Сергій Пєреслєгін, Ректор Московської школи управління СКОЛКОВО Андрій Волков, Голова правління Товариства «Балтійського інституту стратегічних досліджень та інновацій» Ігор Злотников, Директор Міжнародного інституту урбаністики та регіонального розвитку, засновник Громадського проекту Foundation for Future Юрій Чудновський, Президент Українського педагогічного клубу, заступник директора Українського інституту публічної політики, засновник Громадського проекту Foundation for Future Володимир Нікітін.

До участі запрошені відомі громадсько-політичні діячі, держслужбовці, депутати, науковці, експерти, бізнесмени.

Детальніше ознайомитися із програмою та заявити про своє бажання перетворити інтелект на ресурс розвитку України, можна на офіційному сайті події http://intellect4ukraine.wordpress.com

Місце і час: Київ, Великий конференц-зал Національної академії наук України (вул. Володимирська, 55), 27-28 червня 2013 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міжнародна експертна сесія «Як зробити інтелект ресурсом розвитку України?» 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.06.2013 1933
Еще материалы раздела «Економіка»