<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
23.06.2013 16:00 1005

Україна безсистемно шукає альтернативи російському газу - експерт

Владі України слід систематизувати заходи із диверсифікації джерел імпорту газу.

 

Таку думку висловив фахівець з питань енергетики Геннадій Рябцев.

«Україні не слід кидатися з одного кута в інший, намагаючися диверсифікувати постачання газу. Якщо ми будемо будувати, як того хочуть окремі високопосадовці, завод із приймання скрапленого газу під Одесою, то навіщо нам тоді через Одеську область будувати газогін, який буде транспортувати азербайджанський чи середньоазійський газ?» - сказав Рябцев.

Він також наголосив на проблемі відсутності необхідних коштів для реалізації проектів з диверсифікації.

«Є велика кількість різноманітних проектів. Але для того, щоб Україна брала участь хоча би в одному з них, потрібно десь відшукати мільярди доларів, які потрібні для реалізації цього проекту. Тобто у нас виникають пропозиції, не підкріплені ресурсами. А якщо немає ресурсів, то всі перемовин стосовно подовження газогонів чи побудови інфраструктуриних об'єктів залишаються балачками. На жаль, останні роки свідчать, що у нас тільки балачки про диверсифікацію, а не реальна диверсифікація», - зазначив Рябцев.

За повідомленням Першого ділового каналу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна безсистемно шукає альтернативи російському газу - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
23.06.2013 16:00 1005
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»