<
НОВИНИ ДНЯ: Демобілізації не буде: нардеп розкрив, чому парламент "поховав" цю ідею і до чого тут Сирський  Сунак звинуватив Путіна в безрозсудній ядерній ескалації часів Карибської кризи  Україна має шанс стати потужною і всадити Путіна за стіл переговорів, - Нуланд  Полуничний мус: швидкий сезонний рецепт  Оренда квартири у Німеччині: як оплачується житло для українських біженців  Де візьмуть гроші для підвищення виплат військовим: у Верховній Раді пояснили   Кадрові зміни у вищому керівництві РФ: Путін подав сигнал Україні та Заходу – що він означаєвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
25.06.2013 16:30 1487

В Росії зрозуміли, що Польща відбирає «мізки» з України

Польща надає у своїх вищих навчальних закладах близько 2 тис. безкоштовних стипендій для українських студентів - у десять разів більше, ніж це робить Росія.  

Про це під час міжнародної наукової конференції «Російсько-українські відносини: реалії та перспективи» у Москві сказав керівник Росспівробітництва Костянтин Косачов.

«У мене серце кров'ю обливається, коли дізнаюся, що з України в Росію запрошується близько 200 студентів на бюджетні місця, тоді як в іншу сусідку України - Польщу - таким самим способом виїжджає близько 2 тис. українських студентів. У десять разів більше, і це не справедливо щодо історії, географії, спадщини і нашого загального майбутнього», - сказав Косачов.

Він повідомив, що зараз в РФ опрацьовується питання збільшення кількості таких бюджетних місць для іноземних студентів, в тому числі українських, до 10-15 тис.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Росії зрозуміли, що Польща відбирає «мізки» з України 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
25.06.2013 16:30 1487
Еще материалы раздела «Суспільство»