<
НОВИНИ ДНЯ: "Любимо всіх": Епіфаній розповів, чи благословлятиме одностатеві пари  Як Кремль використовує РПЦ для війни проти України: ISW проаналізував події на Великдень  В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфанійвсі новини дня
18.07.2013 19:30 3074

Фирташ купить практично усі облгази України - експерт

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вважає, що саме Дмитро Фирташ купить виставлені на приватизацію обласні та міські газорозподільчі підприємства.  

При цьому В. Омельченко не вважає продаж цих акцій Фондом держмайна подією, яка вплине на ситуацію на газовому ринку України.

«Я не думаю, що ці пакети, які пропонують до приватизації, дуже важливі - продадуть їх чи ні, це нічого не змінить. Тому що вже з минулого року фактично весь ринок газу України контролює приватний капітал. Підприємства з газифікації, газопостачання контролюються бізнесменами, близькими до влади, і держава жодного впливу як співвласник не має. Бо якщо вона вже втратила контрольні пакети практично на всіх регіональних підприємствах із газопостачання, то блокуючі пакети в нашій країні фактично ніякої ролі не грають», - сказав експерт.

Він зазначив, що сааме група Дмитра Фірташа контролює близько 70% всіх поставок та розподілу газу в Україні. Володимир Омельченко називає Фірташа головним претендентом на покупку акцій газових компаній, які виставляються на продаж, і вважає, що конкурентів у Дмитра Фірташа під час приватизаційного конкурсу восени 2013 року не буде.

За словами Омельченка, людям в регіонах України також найближчим часом не слід очікувати змін в рахунках за комунальні послуги, адже продаж обласних та міських газових компаній нічого в цій сфері не змінить.

Нагадаємо, 17 липня 2013 року на засіданні уряду було ухвалено рішення виставити на продаж з подальшою приватизацією 39 пакетів акцій обласних та міських газових компаній України, з яких 37 блокуючих і 2 контрольних.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Фирташ купить практично усі облгази України - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
18.07.2013 19:30 3074
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»