<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
19.07.2013 17:00 2648

З 24 липня українська курятина піде до ЄС

Вже з 24 липня чотири українських підприємства, що виробляють продукцію птахівництва, розпочнуть експорт до країн Євросоюзу.  

Дозвіл на це отримали ПАТ «Миронівська птахофабрика», «Миронівський м'ясопереробний завод «Легко», ТОВ «Агро марс» і ТОВ «Птахофабрика«Снятинська Нова».

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«У грудні минулого року було ухвалено рішення про включення України до списку країн, які мають право експортувати продукцію птахівництва до ЄС. Від цього часу на підприємствах, які хотіли вийти зі своєю продукцією на європейський ринок, тривали перевірки. Виробництво мало відповідати всім вимогам законодавства ЄС», − зазначив міністр.

За словами очільника відомства, за результатами перевірок Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України надала Генеральному директорату Європейської комісії з питань захисту здоров'я та справ споживачів (ГД САНКО) перелік підприємств для ухвалення рішення.

Своєю чергою, у Держветфітослужбі України зазначають, що отримання українськими підприємствами дозволу на експорт харчових продуктів тваринного походження є надзвичайно важливою подією. Для цього необхідно було підтвердити, що діюча система державного контролю забезпечує належний рівень безпечності продуктів птахівництва. На всіх підприємствах, які будуть здійснювати експорт до ЄС, запроваджена система контролю якості НАССР.

Оценка материала:

4.00 / 2
З 24 липня українська курятина піде до ЄС 4.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
19.07.2013 17:00 2648
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»