<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
29.07.2013 14:50 1949

Український протитанковий комплекс назвали унікальним

Новий протитанковий комплекс «Корсар» виробництва конструкторського бюро «Луч» є унікальною розробкою і перевищує по окремим показникам всі інші існуючі моделі протитанкової зброї.  

Таку думку висловив військовий експерт Інституту Євроатлантичного співробітництва Ігор Козій.

«Аналог цього комплексу, якщо порівняти з минулою моделлю, значно краще. „Корсар" перевищує по окремим показникам засоби протитанкових ракет, які у нас були до цього часу. У нього краща система наведення, дальність, і це наш, вітчизняний комплекс, тобто ми вже не залежимо від складових частин, які розроблялись в інших країнах. Це наш проект ми його втілили і я сподіваюсь що наступні проекти будуть також втілюватись», - сказав експерт.

Він зазначив, що «Корсар», безумовно, варто було б взяти на озброєння українською армією, проте Міністерству оборони може не вистачити на це фінансування.

«Думаю, «Корсар» піде на озброєння армій інших країн скоріше, ніж до ЗСУ. Все залежить від фінансової політики держави. Якщо держава буде зацікавлена в фінансуванні своїх власних Збройних Сил, звичайно все це буде закуповуватися, адже в ЗСУ нові розробки повинні бути. У будь-якому разі міністр оборони обіцяв, що до кінця 2013 року у ЗСУ буде 15 нових розробок. Сподіваюсь, «Корсар» буде однією з тих номенклатурних одиниць, які ми приймемо на озброєння», - сказав І. Козій.

Нещодавно під Києвом пройшли випробування «Корсара». Дальність стрільби нового ПТРК - до 2,5 км, тобто вдвічі більше, ніж у гранатомета РПГ, причому ракета, що летить по лазерному променю, керована.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Український протитанковий комплекс назвали унікальним 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
29.07.2013 14:50 1949
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»