<
НОВИНИ ДНЯ: Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцовсі новини дня
Політика
Україна
01.08.2013 6358

Новий посол США в Україні склав присягу

Джефрі Пайетт склав присягу на посаді посла Сполучених Штатів Америки в Україні 30 липня у приміщенні Державного департаменту CША у Вашингтоні.  

Новий посол планує приступити до своїх обов'язків в Україні в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, сенат затвердив Пайетта на посаді посла США в Україні 9 липня. Він замінить Джона Теффта, який приступив до виконання своїх обов'язків в Україні 20 листопада 2009 року.

Під час слухань в комітеті сенату з міжнародних відносин 20 червня Джефрі Пайетт пообіцяв, що у разі затвердження буде спонукати українську владу виконати усі умови ЄС для підписання Угоди про асоціацію, включно з припиненням вибіркового переслідування та звільненням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

«Якщо мені пощастить і мене затвердять, моїм першим пріоритетом протягом перших тижнів буде працювати з колегами та мобілізувати дипломатичні зусилля, розпочаті послом Теффтом, аби спонукати президента Януковича увійти у двері, які перед ним відчинив Європейський Союз», - заявив Пайетт.

Пайетт - фахівець у справах Південної і Середньої Азії. З 2002 по 2007 рік він працював у посольстві США в Нью-Делі (Індія), спочатку в якості радника-посланника з політичних питань, а з червня 2006 року був заступником посла в Індії. З 2007 по 2010 рік - заступник голови місії США в Міжнародному агентстві з атомної енергії та міжнародних організаціях у Відні (Австрія). З 2010 року був першим заступником помічника голови Бюро у справах Південної та Центральної Азії.

За матеріалами: Голос Америки

Оценка материала:

5.00 / 1
Новий посол США в Україні склав присягу 5.00 5 1
Політика / Україна
01.08.2013 6358
Еще материалы раздела «Україна»