<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп пообіцяв нафтовикам поступки в обмін на 1 млрд доларів для його кампанії, - WP  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Пройде дощ: Гідрометцентр спрогнозував потепління в Київській області до +19  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Синоптик розповіла про погоду на 11 травня, вказавши на важливий нюанс  Погода на вихідні 11-12 травня: нарешті комфортне тепло  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 11 травнявсі новини дня
Політика
Україна
13.08.2013 19:30 4806

Януковичу підказали, як звільнити Тимошенко

Група українських юристів підготувала президенту Віктору Януковичу низку рекомендацій щодо звільнення колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.  

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова Громадської організації «Українське юридичне товариство» Олег Березюк.
«Ми зібрали ряд підписів - відомі юристи України до президента України, - де є юридичний аналіз справи (за якою було засуджено Тимошенко), і рекомендації як вийти із ситуації. Збір підписів триває», - сказав він, зауваживши, що серед підписантів, зокрема є адвокати Валентина Теличенко, Микола Сірий, Ігор Фомін, Олександр Плахотнюк, екс-генпрокурор Богдан Ференц та інші.

У свою чергу заслужений юрист України Володимир Василенко підтримав позицію колеги, зауваживши, що санкції з боку ЄС до України за невиконня угод та рішень «будуть дуже жорсткі та суворі». При цьому він підкреслив, що не допускає підписання угоди про асоціацію, якщо Тимошенко надалі перебуватиме за ґратами.

«У Євросоюзу одна з головних вимог: звільнення Юлії Тимошенко. Без виконання цієї умови підписання угоди про асоціацію неможливо», - сказав Василенко.

Продовжуючи тему, екс-міністр юстиції Роман Зварич зазначив, що в рішенні Європейського суду з прав людини щодо незаконного затримання та арешту з політичних мотивів вже закладено підвали рішення за скаргою щодо відсутності справедливого суду і судового рішення.

За повідомленням УНІАН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Януковичу підказали, як звільнити Тимошенко 5.00 5 1
Політика / Україна
13.08.2013 19:30 4806
Еще материалы раздела «Україна»