НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
21.08.2013 12:10 1311

Влада винна у відмові Chevron видобувати сланцевий газ - експерт

Уряд в особі міністра енергетики і вугільної промисловості України Е. Ставицького, і місцева влада знехтували інтересами і Івано-Франківської громади і України.  

Про це зазначив фізик, політик та дипломат Богдан Соколовський.

Він мав на увазі рішення Івано-Франківської облради від 20 серпня 2013 р., коли під час сесії облради урядовці не знайшли потрібних аргументів на користь георозвідки та видобутку сланцевого газу на родовищі Олеське.

«Ніяких висновків із слушної критики Угоди про розподіл продукції з компанією Shell та висновків щодо непрозорості місцевої компанії не зроблено. Таким чином в цілому потрібний для держави проект поставлено під сумнів.

Очевидно, що Івано-Франківська облрада керується українськими державними інтересами, але не за рахунок загроз для місцевого населення і природи. А влада поставилася до інтересів Івано-Франківської облради не серйозно», - зазначив Б. Соколовський.

За його словами, аналогічного рішення можна очікувати і від Львівської облради, оскільки на Львівщині, як і на Івано-Франківщині, також робота з місцевим населенням звелася до формальностей.

«А такого підходу на Західній Україні не сприймають - ще збереглося в памяті, як центральна і місцева чужі влади нехтували інтересами громади», - сказав він.

За повідомленням УНН.

Оценка материала:

5.00 / 1
Влада винна у відмові Chevron видобувати сланцевий газ - експерт 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
21.08.2013 12:10 1311
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»