<
НОВИНИ ДНЯ: Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщовсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.09.2013 1152

Протягом трьох років за катування ув’язненого засудили лише 1 тюремника

Протягом 2010-2012 років за катування ув’язненого було засуджено одного працівника Державної пенітенціарної служби України.

«Протягом 2010-2012 років за катування (ст. 127 Кримінального кодексу України) засуджено 1 особу (стосовно 1 засудженого)», - йдеться у повідомленні ДПтС.

Водночас за цей період за зловживання владою або службовим становищем (стаття 364 Кримінального кодексу України) засудили 63 особи, а за перевищення влади або службових повноважень (стаття 365 Кримінального кодексу України) засудили 13 осіб.

«Із цієї кількості осіб 40 колишніх працівників засуджено до позбавлення волі на певний термін, 35 працівників звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши їм іспитовий термін, одному працівнику призначено покарання у вигляді штрафу», – повідомляють у ДПтС.

За вісім місяців 2013 року за зловживання владою або службовим становищем засуджено сім осіб, а за перевищення влади або службових повноважень засуджено одну особу.

«Із даної кількості двох колишніх працівників засуджено до позбавлення волі на певний строк, а шість працівників звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши їм іспитовий строк», – повідомляють у ДПтС.

Як відомо, дії, передбачені статтею 127, якщо вони вчинені працівниками правоохоронних органів, караються позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років, а якщо вони привели до смерті людини, то можливе й довічне позбавлення волі.

Тоді як згідно з статтею 364, правоохоронці можуть отримати від «п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років». А стаття 365 передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п'яти років.

За матеріалами: Тиждень.ua

Оценка материала:

3.00 / 2
Протягом трьох років за катування ув’язненого засудили лише 1 тюремника 3.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.09.2013 1152
Еще материалы раздела «Суспільство»