НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
16.10.2013 16:50 889

Зерновий пул з Росією оцінили негативно

Створення спільного зернового пулу з Російською Федерацією та Казахстаном не принесе Україна жодних переваг.  

Таку думку висловила керівник аналітичного департаменту консалтингової агенції «ААА» Марія Колесник.

«Якби були великі «плюси» для України, то ми би це вже створили. Але оскільки саме Україна гальмує просування цього процесу, то це свідчить, що ми не зацікавлені у створенні зернового пулу. Бо Україна втратить свої логістичні переваги, адже у нас розвинені порти і ми найближче розташовані до імпортерів з усіх трьох країн», - сказала Колесник.

За її словами, Казахстан може постачати своє збіжжя до Чорноморських портів тільки через Російську Федерацію.

«Рік від року Росія залежно від настрою дозволяє чи не дозволяє проходити казахським зерновозам. Відповідно, Казахстан залишається зі своїм зерном у середині країни, попри те, що є членом Митного союзу», - пояснила Колесник.

Нагадаємо, Причорноморський зерновий комітет України, Росії та Казахстану буде створений протягом шести місяців.

За повідомленням Gazeta.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зерновий пул з Росією оцінили негативно 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
16.10.2013 16:50 889
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»