<
НОВИНИ ДНЯ: Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  Як отримати компенсацію за генератори для будинку: пояснення КМДА  В ISW роз'яснили, що змусить Путіна зупинити війну проти України  Як приготувати смачне печиво з какао  Якого числа Яблучний, Медовий та Горіховий Спаси 2024 року: запишіть собі нові дати святкування  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
23.10.2013 19:00 2799

Харківським заводам вимикають електрику

Акціонерне товариство «Харківобленерго» у середу частково вимкнуло подачу електрики на завод імені Малишева через борги. Танкобудівний завод заборгував за спожиту електроенергію 4,2 млн грн.  

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прес-секретар АТ "Харківобленерго" Володимир Скічко.

«Це поточна заборгованість. У договорі прописано, що існує період, в який споживач має розрахуватися. При порушенні умов договору застосовуються санкції, в тому числі й відключення електроенергії. Тепер електропостачання буде відновлено після того, як завод виконає свої договірні обов'язки», - сказав Скічко.

Він зауважив, що «Харківобленерго» припинило постачати електрику на завод не повністю. Була вимкнена одна з трьох підстанцій. Таким чином, без світла лишився ще 21 субспоживач, що має договори з АТ «Харківобленерго» та сумлінно виконує їх умови.

«У нас є договір про спільне використання мережі, й ми заводу ім. Малишева платимо за те, що використовуємо мережу заводу для живлення субспоживачів. Проте завод не допустив наших спеціалістів на свою територію, щоб ми вибірково вимкнули тільки це підприємство. Технічно у Малишева є можливість надавати електроенергію субспоживачам, але завод робить по-іншому: електроенергію, призначену для субспоживачів, фактично використовує сам», - додав прес-секретар «Харківобленерго».

Зокрема, електрики немає на заводі імені Фрунзе, який спеціалізується на виготовленні перфорованих металевих виробів.

«Замість того, щоб випускати продукцію, ми можемо тільки приймати телефонні дзвінки і відправляти електронну пошту. Резервного живлення, яке ми змушені були задіяти, вистачає лише на це», - сказав голова правління ПАТ «Завод імені Фрунзе» Олександр Василенко, якого цитує прес-служба підприємства. За його словами, завод є стабільно працюючим підприємством і вчасно розраховується за енергоресурси.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Харківським заводам вимикають електрику 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
23.10.2013 19:00 2799
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»