<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Бізнес
Технології
23.10.2013 20:00 2768

Інтернет-покриття в Україні дожене європейського рівня у 2015 році

В Україні кількість інтернет-користувачів у віці від 15 років становить 20 млн, тобто близько 52% населення цього віку.  

Про це заявив засновник порталу Watcher.com.ua Максим Саваневський.

«Інтернет-користувачів в Україні зараз 20 млн, що становить близько 52% населення віком від 15 років. Хоча можливість підключитися до інтернету має значно більше людей – близько 85% населення. Водночас найбільше інтернетом користуються, звісно, у містах-мільйонниках і в Києві. Але якщо не враховувати столицю, то переважає кількість користувачів на Сході України, де більш урбанізоване населення, воно сконцентроване в містах. У центральній Україні і на Заході – трохи менше, оскільки значна частина населення там живе в маленьких населених пунктах і селах, куди економічно не дуже вигідно «тягнути» інтернет», – заявив він.

Саваневський зауважив, що з кожним роком рівень проникнення інтернету в Україні зростає на 20-25%.

«Зростання відбувається, в першу чергу, за рахунок малих населених пунктів. Натомість в Києві, наприклад, рівень проникнення майже не змінюється останні 1,5-2 роки. Якщо говорити про вікову динаміку інтернет-користувачів, то найактивніше зараз зростає кількість населення старшого віку – 50 років і більше, що починають долучатися до інтернету за своїми дітьми, чи внаслідок вимог на роботі», – зазначив він.
Водночас експерт прогнозує, що впродовж наступних двох років кількість інтернет-користувачів зросте до 70-75%, а далі різко скоротиться.

«Якщо ж говорити про рівень покриття інтернетом населених пунктів, то з появою та розвитком 3G-інтернету в найближчих два роки в будь-якій точці України матимемо доступ до повноцінного інтернету. Він буде мобільним, але це буде хороший інтернет. Достатній для того, щоб навіть дивитися фільми», – додав Саваневський.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

5.00 / 1
Інтернет-покриття в Україні дожене європейського рівня у 2015 році 5.00 5 1
Бізнес / Технології
23.10.2013 20:00 2768
Еще материалы раздела «Технології»