<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
19.11.2013 17:15 2897

Фірташ підтвердив, що качає газ «Газпрома»

Бізнесмен Дмитро Фірташ підтвердив, що холдинг Ostchem бере кредит у російського Газпромбанку для закупівлі 5 млрд куб м газу у Газпрому.  

Про це Фірташ заявив 19 листопада у Донецьку.

«Так, ми (Ostchem) взяли кредит у Газпромбанку ... Але потрібно розуміти - ні Газпромбанк, ні Газпром не робили ніяких послуг. Газпром мав вибір: або вони закачають, або хтось інший повинен».

Фірташ додав, що НАК «Нафтогаз України» вирішив закуповувати газ лише в обсязі, необхідному для задоволення потреб його клієнтів.

«Тобто ми вирішили питання не тільки наше, України, а й Росії щодо забезпечення транзиту», - пояснив Фіратш.
За його словами словами, всі 5 млрд куб м газу, закуплені в межах кредиту Газпромбанку, станом на 1 листопада вже закачано в українські підземні сховища. У цілому ж Ostchem має в своєму розпорядженні 7 млрд куб м газу в українських ПСГ.

За повідомленням «Інтерфакс-Україна».

Оценка материала:

5.00 / 1
Фірташ підтвердив, що качає газ «Газпрома» 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
19.11.2013 17:15 2897
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»