НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
21.11.2013 8147

Дизпаливо суттєво подорожчає

Кабмін пропонує прирівняти ставки акцизного збору на дизпаливо до тих, що діють для бензину.  

Відповідний законопроект внесено у Верховну Раду. В уряді вважають, що за допомогою таких ініціатив вдасться збільшити обсяг коштів на ремонт доріг до 40 млрд гривень, але водночас призведе до подорожчання дизпалива, повідомляє «КоммерсантЪ-Украина». Сьогодні на ці роботи витрачається 17,4 млрд грн.

За словами голови комітету Верховної ради з питань транспорту і зв'язку Бориса Колеснікова, планується ввести єдину ставки акцизного збору на бензини і дизпаливо в розмірі 198 євро за тонну. На сьогоднішній день ставка акцизного збору на бензин становить 198 євро за тонну, а на дизпаливо залежно від вмісту сірки вона коливається в межах 46-98 євро за тонну.

Колесніков зауважив, що різницю в акцизному зборі використовують для зловживань, коли акциз платиться за мінімальною ставкою або відбувається підміна одного виду нафтопродукту іншим.

Водночас, він наголосив, що собівартість дизпалива нижча, ніж собівартість бензину, а ціна практично така ж, тому зростання ставки акцизу може не вплинути на ринок і не призвести до різкого подорожчання палива.

 

Оценка материала:

5.00 / 2
Дизпаливо суттєво подорожчає 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
21.11.2013 8147
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»