<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Політика
Україна
03.12.2013 11:30 39273

США пояснили Азарову різницю між мирним протестом і переворотом

У Білому Домі не вважають мирні протести, що відбуваються в Києві, спробою державного перевороту.

Про це заявив речник Білого Дому Джей Карні під час брифінгу в Білому Домі, відповідаючи на питання російського журналіста, який припустив, що події в Україні мають ознаки державного перевороту, та запитав, чи зацікавлений Білий дім у нових «кольорових» революціях. «Ми однозначно не вважаємо мирні протести спробою перевороту. Насилля з боку урядових сил проти учасників мирних демонстрацій в Києві з ранку в суботу є неприйнятним», - сказав він.

«Хоча ми знаємо, що міліція після цього переважно виявляла стриманість, з’явилося кілька нових повідомлень про те що, журналісти та інші працівники преси стали об’єктами нападів з боку сил спеціального призначення, що викликає стурбованість», - додав Карні.

«Ми закликаємо українських лідерів  поважати право своїх громадян на свободу слова та зібрань. Це є фундаментальним для здорової демократії та поваги до універсальних цінностей, від яких залежать партнерські відносини США з Україною», - заявив він.

«Відповідно до принципів ОБСЄ, ми закликаємо уряд України розвивати позитивне середовище для громадянського суспільства та захищати права усіх українців висловлювати погляди на майбутнє своєї країни конструктивним та мирним шляхом в Києві та в інших містах України», - зазначив Карні.

«Насилля та залякування не мають місця в сьогоднішній Україні. Ми продовжуємо підтримувати прагнення українських громадян побудувати процвітаючу європейську демократію. Європейська інтеграція є найбільш впевненим шляхом до економічного зростання та посилення української демократії», - підсумував речник Білого Дому.

За матеріалами: Українська правда

Оценка материала:

4.33 / 9
США пояснили Азарову різницю між мирним протестом і переворотом 4.33 5 9
Політика / Україна
03.12.2013 11:30 39273
Еще материалы раздела «Україна»