<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: ухилянтів попередили про найжорсткіше покарання  Як правильно оформити реструктуризацію кредиту і чому це потрібно робити  В Україну вже йде потепління: де в четвер пригріє, а де пройдуть дощі  Хакери КНДР крадуть криптовалюту на мільйони доларів і успішно відмивають, - Reuters  Мобілізація в Україні. Повний перелік хвороб, з якими точно не беруть на службу  Путін проголосив героями Росії канібалів і маніяків, – Кислиця в Радбезі ООН  Веніславський розповів, як запуск е-кабінету вплине на черги в ТЦК та проходження ВЛКвсі новини дня
Політика
Україна
30.01.2014 18:42 28935

Чорновіл розповів про «панічний страх» регіоналів перед Януковичем

Те, що вчора відбулося на засіданні фракції Партії регіонів за участю Януковича – результат генетичного страху, який вироблявся роками.

Про це заявив колишній нардеп та екс-член Партії регіонів Тарас Чорновіл.

«Безперечно, вчора багато регіоналів хотіли повторити «прецендент Богословської». У фракції Партії регіонів чимало людей, які себе поважають, зокрема, Бахтеєва, Воропаєв і їм дуже не подобаються останні події. І вони хотіли компромісу. Утім, усе зірвав персонально Янукович і те, що він сам особисто примчав на засідання фракції – безпрецендентний випадок», - впевнений політик.

За словами Чорновола, Янукович добре пам'ятає «прецедент Богословської», і президент вважав, що багато «регіоналів» вчинять за її прикладом.

«І питання тут було навіть не в амністії, Янукович міг би проковтнути інші варіанти тої амністії, а далі відіграти на інших законах. Головним був страх, що фракція ПР виходить з-під його особистого контролю. Очевидно, що частина фракції отримала вказівки від своїх старших партнерів — ймовірно Ахметова та Фірташа. А також дуже-дуже серйозні гарантії. До речі думаю, що й Богословська з чоловіком має серйозні гарантії, зокрема, від Пінчука, який, в свою чергу має прикриття на Заході. Таким чином, Януковичу довелося особисто їхати й ламати ситуацію», - вважає Чорновіл.

«Депутати залишилися сам-на-сам з Януковичем для такої розмови. І витримає це не кожен…Янукович досить полохлива людина, але імідж в нього «звіра» і у це вірять більшість депутатів з фракції ПР. Крім того, Янукович пройшов хорошу спецпідготовку з постановки тембру голосу. Він починає лякати тим, що посадить, вб'є, на порох розітре і відбувається наступна річ — головою усі розуміють, що це зараз неможливо, але в серці живе підсвідомий страх, який бере свій початок з 90-х років, коли вбивали. Давайте, згадаємо, що всі ці люди все життя боялися Кучми, потім навіть Ющенка, якого зневажали, боялися і їздили до нього домовлятися. І тепер вони тремтять перед Януковичем», - вважає політик.

Між тим, політик не виключає, що в Парті регіонів існують побоювання щодо повсталого народу та опозиції, але вони поступаються страху перед Януковичем.

«Фактор того, що народ вчинить розправу... Ну не вірять вони в повсталий народ. Повсталий народ з Західної України їх не лякає, а на Сході вони впевнені, що все контролюють. Чому вони Дніпропетровськ зачистили? Тому що там їм повсталий народ зовсім не потрібен. Вони прекрасно розуміють, що революція робиться 2-3% активного населення, але більшість пасивні. Їм головне нейтралізувати, заблокувати це активне населення, а далі агресивна більшість все, що треба зробить. Тому народу вони особливо не бояться, Заходу трохи бояться, вони люблять там жити, відпочивати. А Януковича вони бояться сильно», - резюмував Чорновіл.

За матеріалам Еспресо.TV

Оценка материала:

4.79 / 19
Чорновіл розповів про «панічний страх» регіоналів перед Януковичем 4.79 5 19
Політика / Україна
30.01.2014 18:42 28935
Еще материалы раздела «Україна»