<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Шольц зробив несподівану заяву про саміт миру в Швейцарії: чи чекати на кінець війни  Сили оборони стали більше знищувати окупантів та танків, - Міноборони  ЗСУ готуються знищити Кримський міст: Путін вже пішов на крайні заходи  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгу  До Ради внесли законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкогольвсі новини дня
Політика
Україна
13.02.2014 19:45 798

Наступного тижня опозиція намагатиметься повернути Конституцію-2004

Опозиція вимагає наступного пленарного тижня поставити на голосування в Раді питання про відновлення дії Конституції 2004 року.

 

Про це заявив голова фракції "Батьківщина" в парламенті Арсеній Яценюк.

Яценюк підкреслив, що під час вчорашньої зустрічі з Юлією Тимошенко обговорювалася низка питань, перше з яких стосується відновлення конституційного ладу в країні.

"Позиція Юлії Володимирівни полягає в тому, що ця влада ніколи не погодиться на те, щоби відновити баланс влади в країні та конституційний лад", - сказав він.

Саме тому, як наголосив Яценюк, ключова вимога опозиції - наступного тижня поставити на голосування в парламенті питання про відновлення дії Конституції 2004 року.

"Для того, щоб не проводити кулуарних перемовин, а щоби в залі було чітко видно, чи є голоси під те, щоби український народ керував у своїй державі, чи все-таки Партія регіонів далі буде захищати виключно Януковича і далі буде глумитись над народом України через використання тих повноважень, на які не обирався президент Янукович в 2010 році", - пояснив Яценюк.

"Парламент повинен сказати своє слово, і кожен депутат повинен своїм голосуванням реально показати, чи готові народні депутати виконувати волю українського народу і відновити в Україні конституційний лад, а саме – Конституції 2004 року", - підкреслив він.

Яценюк також пояснив ситуацію про чутки, що в Раді вже є більшість за голосування під так званий конституційний акт.

"Треба припиняти керуватись чутками і різного роду заявами окремих членів Партії регіонів, які з одного боку бояться Януковича, а з іншого боку - бояться українського народу, щодо того, що вони готові підтримати відновлення конституційного ладу в Україні. Треба поставити на голосування, щоб кожен народний депутат України показав свою політичну позицію", - заявив він.

"Це означає, що на наступному тижні повинна відбутись процедура голосування за конституційний акт про відновлення Конституції 2004 року", - наголосив Яценюк.

Оценка материала:

5.00 / 1
Наступного тижня опозиція намагатиметься повернути Конституцію-2004 5.00 5 1
Політика / Україна
13.02.2014 19:45 798
Еще материалы раздела «Україна»