<
НОВИНИ ДНЯ: Жорстока, радянська людина: що західні ЗМІ пишуть про нового наступника Шойгу Бєлоусова  Американська військова допомога Україні вже в дорозі — Блінкен  Війна Росії в Україні: Шольц дав обіцянку  Курячі стегенця, мариновані в кефірі: простий рецепт  Наскільки задоволені життям українські біженці у Німеччині, Польщі та Чехії, - опитування  Скільки українських біженців готові колись повернутися з Європи − дані опитування шокують  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Прес-релізи
Авторинок
14.02.2014 16:23 570

Концепт-шина от Nokian Tyres: первая в мире зимняя шина с выдвижными шипами

Nokian Tyres представляет первую в мире зимнюю шину с выдвижными шипами. Презентация концепт-шины состоялась в год празднования 80-летия с момента изобретения первых зимних шин.

Революционная концептуальная шина с уникальной технологией от Nokian Tyres – это легкий намек на будущее шин: шипы выдвигаются из шины после нажатия кнопки водителем в салоне автомобиля. Когда шипы не нужны, водитель может их убрать также одним нажатием кнопки.

Идея комбинированной нешипованной и шипованной шины состоит в том, что водитель может переключать режим при смене дорожных и погодных условий. Шипы можно не использовать на сухом асфальте, но их можно легко активировать на льду для повышения безопасности.

В концепт-шине использован протектор и конструктивные решения недавно представленной зимней шипованной шины для внедорожников Nokian Hakkapeliitta 8 SUV. Шипы на всех четырех шинах выпускаются и убираются одновременно. Тело шипа остается неподвижным, единственная подвижная часть – это жесткий металлический сердечник в центре шипа.

«Концепт-шина от Nokian Tyres – технологический прорыв. Уникальная технология применения шипов может на самом деле стать реальностью в какой-то момент. Мы уже сейчас показываем, что сочетание свойств шипованных и фрикционных шин возможно», – говорит Матти Морри, руководитель службы технической поддержки клиентов Nokian Tyres.

Первая в мире зимняя шина, способная противостоять морозам, была изобретена компанией Nokian Tyres в 1934 году. Два года спустя в 1936 году Nokian Tyres представила легковую зимнюю шину, названную Lumi-Hakkapeliitta (Снежная Хаккапелиитта). Сегодня бренд Nokian Hakkapeliitta –один из самых известных в мире брендов зимних шин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Концепт-шина от Nokian Tyres: первая в мире зимняя шина с выдвижными шипами 5.00 5 1
Прес-релізи / Авторинок
14.02.2014 16:23 570
Еще материалы раздела «Авторинок»
  • Особливості та характеристики Lexus UX Особливості та характеристики Lexus UX

    У світі автомобільної індустрії, компанія Lexus відома завдяки бездоганним поєднанням якості, комфорту та передових технологій. В рамках своєї стійкої репутації, компанія продовжує вражати світ автомобільними новинками. Серед них варто особливу увагу звернути на Lexus UX, який втілює в собі всі елементи, що зробили бренд Lexus таким популярним та впізнаваним. Розгляньмо деякі особливості та характеристики вражаючого електричного автомобіля.

    Авторинок 09.04.2024 392
  • Toyota Camry Elegance проти Elegance+: що краще? Toyota Camry Elegance проти Elegance+: що краще?

    Вивчіть ключові відмінності між Toyota Camry Elegance та Elegance+. Наш огляд допоможе зрозуміти, яка модель краще відповідає вашим потребам у комфорті, економічності та технологіях.

    Авторинок 13.03.2024 318
  • Особенности обслуживания электромотоциклов Особенности обслуживания электромотоциклов

    Обслуживание электромотоциклов необходимо для сохранения их надежной и безопасной работы. Регулярные проверки и обслуживание помогают выявлять и устранять потенциальные проблемы до их возникновения, что повышает безопасность водителя и окружающих на дороге.

    Авторинок 09.03.2024 291
  • Переваги та недоліки автоматичної коробки передач Переваги та недоліки автоматичної коробки передач

    Згідно зі статистикою, у країнах Європи близько 90% машин оснащені АКПП. Автошкола Таурус зосереджується на практичних аспектах водіння, допомагаючи студентам здобути навички для успішного керування автомобілем як з механічною, так і з автоматичною коробкою передач. Зв’язатись з автошколою на осокорках https://taurus-school.kiev.ua/uk/osokorki можна за номером телефону +38 (067) 388-05-14. Філії школи розташовані в різних районах столиці, що дає змогу вибрати найбільш комфортний логістично варіант.

    Авторинок 01.02.2024 280
  • Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп Як перевіряти штрафи за порушення ПДР і вчасно їх сплачувати: короткий лікнеп

    Понад чотири роки в Україні працює автоматична система фото- і відеофіксації порушень ПДР. Відстежувати наявність штрафів і сплачувати їх можна за допомогою смартфону. Де саме перевіряти інформацію про винесені постанови та як швидко переказувати кошти — розповідаємо далі в статті.

    Авторинок 29.01.2024 381