<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Погода з сюрпризом — народний синоптик Діденко розповіла, де очікувати сильних дощів  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощівсі новини дня
14.02.2014 18:15 4666

На Луганщині знайшли нафтогазове родовище

За результатами геологорозвідувальних робіт на нафту і газ в Луганській області в 2014 році поблизу сіл Верхня Ольхова, Пшеничне, Макаров в Старолуганському районі Луганської області ПАТ "Укргазвидобування" відкрило нове Ольшичне нафтогазове родовище.

В 2013 році в межах підготовленої сейсморозвідувальними роботами Придніпровської ГРЕ Ольшичної структури була пробурена пошукова свердловина № 1 проектною глибиною 3000 метрів і проектним горизонтом РR — породи кристалічного фундаменту. Свердловина успішно пробурена до глибини вибою 2900 м та розкрила проектний горизонт - відклади кристалічного фундаменту.

При випробуванні свердловини отримано приплив нафти розрахунковим дебітом 2 т/д при середньомісячному рівні приблизно 2150 м. Густина нафти 0,85 г/см3. Дослідження свердловини продовжуються. В її розрізі виділено до випробування ще 4 перспективних горизонти.

За оцінкою фахівців Українського науково-дослідного інституту природних газів (УкрНДІгаз, Харків) перспективні ресурси вуглеводнів блоку, що розвідується свердловиною № 1, складають близько 500 тис т умовного палива. Після завершення випробування свердловини планується проведення дослідно-промислової розробки родовища.

Відкриття нового нафтового покладу розширює перспективи нафтогазоносності цього району, який отримав назву Північно-Західних окраїн Донбасу. В цьому районі нафтоносність нижньовізейських відкладів встановлено вперше, що розширює поверх доведеної нафтогазоносності.

Оценка материала:

5.00 / 3
На Луганщині знайшли нафтогазове родовище 5.00 5 3
Бізнес / Ринки та компанії
14.02.2014 18:15 4666
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»