<
НОВИНИ ДНЯ: Демобілізації не буде: нардеп розкрив, чому парламент "поховав" цю ідею і до чого тут Сирський  Сунак звинуватив Путіна в безрозсудній ядерній ескалації часів Карибської кризи  Україна має шанс стати потужною і всадити Путіна за стіл переговорів, - Нуланд  Полуничний мус: швидкий сезонний рецепт  Оренда квартири у Німеччині: як оплачується житло для українських біженців  Де візьмуть гроші для підвищення виплат військовим: у Верховній Раді пояснили   Кадрові зміни у вищому керівництві РФ: Путін подав сигнал Україні та Заходу – що він означаєвсі новини дня
20.03.2014 20:30 5957

Газу в ПХГ України вистачить тільки до 10 квітня

Активного газу в українських сховищах вистачить приблизно до 10 квітня.  

Про це заявив президент Київського інституту енергетичних досліджень Олександр Нарбут.

"Ми маємо зараз дуже поганий стан із залишками газу у підземних газових сховищах. Десь 10 квітня в нас вже не буде ніякого активного залишку газу. Буде буферний газ. Таким чином піднімати його не можна ні за яких обставин. І можливість буде дуже обмежена, тому що підйом буде не такий, як активного газу швидкий. Ну, і піднімати його не можна", – говорить Нарбут.

Вiн додав, що попри борги Україна мала наповнити сховища російським газом, який до квітня коштує $286,5 за тисячу кубів.

Нагадаємо, на початку березня російський "Газпром" ухвалив рішення не продовжувати дію знижки на газ для України з початку квітня. За оцінками фахівців, тепер, без урахування "харківської" знижки для України коштуватиме до 500 доларів за тисячу кубів.

За повідомленням Радіо "Свобода".

Оценка материала:

5.00 / 1
Газу в ПХГ України вистачить тільки до 10 квітня 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
20.03.2014 20:30 5957
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»