<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
25.03.2014 20:00 14472

Крим не зможе самостійно утримувати сонячні станції

Крим не матиме користі від альтернативних джерел енергії, якщо вони не працюватимуть як складова усієї енергосистеми України.

 

Про це заявив директор енергетичних програм аналітичного центру "Номос" Михайло Гончар.

«З огляду альтернативної енергетики, то Крим – надзвичайно перспективний, але для нього була перспектива тоді, коли він був у зв'язці з Україною. Зараз для енергосистеми Криму – це, швидше, тягар, а не користь», – заявляє експерт.

«Альтернативні джерела працюють тоді, коли в енергетичній системі є балансуючі маневрові потужності, а в Криму їх немає. Тобто для них це буде, швидше, пасив, ніж актив», – додав він.

Гончар відзначив, що в останні роки альтернативні джерела енергії Криму стрімко розвивались, але перспективи від нього тільки тоді, коли вони працюють як складова частина енергосистеми України.

«Криму буде складно утримувати «альтернативні» електростанції. Так, колись був проект збудувати парогазову станцію. Можливо, її колись збудують і це дозволить Криму отримувати вигоду з сонячної і вітрової енергії, але на це піде мінімум 3-5 років. А так - поки що на цьому заробив тільки Клюєв», – зазначає економіст.

Нагадаємо, що головним виробником сонячної енергії в Україні є компанія Activ Solar, яку за даними ЗМІ контролюють брати Клюєви.

За повідомленням "Тижня".

Оценка материала:

5.00 / 1
Крим не зможе самостійно утримувати сонячні станції 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
25.03.2014 20:00 14472
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»