<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюквсі новини дня
Політика
Україна
22.04.2014 2567

Церква благословила українців на захист Батьківщини

Українці повинні захищати свою країну від агресора, а церква в цьому питанні всебічно підтримує громадян та українську армію.

Про це в інтерв'ю «5 каналу» заявив предстоятель Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет.

За його словами, агресор не зупиняється на анексії Криму і продовжує намагатися дестабілізувати ситуації на південному сході України. Але його необхідно і можна зупинити. «Громадянин будь-якої держави повинен захищати свою Батьківщину. Чи треба нам чи не треба захищати? Або піднімати руки? Звичайно, ми повинні захищати свою землю. І церква благословляє захищати свою Батьківщину. І закликає до цього нашу владу, щоб вона була більш рішучою. Тому що час уже прийшов, коли нам треба показати свою силу і свої можливості», - заявив Філарет.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує церква захист країни за допомогою зброї, глава УПЦ КП відповів: «Захищають різними засобами. Ми захищалися дипломатичним шляхом, зверталися до гарантів нашої недоторканності - до США, Великобританії. Вони були і є гарантами цілісності нашої держави. Бо ми єдина країна в світі, яка добровільно віддала всі свою ядерну зброю ... Але зараз настав час захищатися (іншими способами, - ред.)».

«Якщо буде потрібно, то треба захищатися і за допомогою зброї. Коли починається війна - вона проходить з використанням озброєнь або тільки з кулаками? Зі зброєю. Якщо на нас йдуть зі зброєю, то ми повинні захищатися зі зброєю. І церква завжди благословляла. У Велику вітчизняну війну церква благословляла зі зброєю захищати від фашизму свою Батьківщину. Ми зараз знаходимося в тому ж самому становищі. А чим же ще захищати, якщо не зброєю, якщо на вас (вороги - ред.) йдуть зі зброєю?» - підкреслив патріарх.

Нагадаємо, раніше УПЦ КП передала українській армії більше 1 млн. грн. і планувала додатково передати Міноборони автомобіль і обмундирування для військовослужбовців.

За матеріалами: ЛІГАБізнесІнформ

Оценка материала:

5.00 / 2
Церква благословила українців на захист Батьківщини 5.00 5 2
Політика / Україна
22.04.2014 2567
Еще материалы раздела «Україна»