<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
17.07.2014 1648

Аграрії із зони АТО мають змогу безкоштовно здати зерно на елеватори

Аграрії Донецької та Луганської областей вже користуються послугами Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) з безоплатного приймання зерна на її елеваторах.

«Приймання зерна в Донецькій і Луганській областях почалося успішно. Наші елеватори приймають від 5 тис. до 8 тис. тонн нового врожаю щодня. Звичайно, військова ситуація, блокпости диктують свої особливості. Але у кожного керівника елеватора в Донецькій і Луганській областях є свої напрацьовані зв'язки з виробниками. Вони перебувають у контакті з ними», - сказав голова правління ДПЗКУ Петро Вовчук.

Як повідомлялося, ДПЗКУ наприкінці минулого місяця вирішила скасувати стягування плати за приймання зерна на своїх елеваторах для аграріїв з Донецької та Луганської областей. Прийом зерна на безоплатній основі, як планувалося, здійснюватимуть п'ять елеваторів держкорпорації в Донецькій і Луганській областях і ще п'ять - у Харківській.

ДПЗКУ створена урядом у серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні і портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яні заводи. Сумарно 44 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,46 млн тонн зернових, зокрема сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

5.00 / 1
Аграрії із зони АТО мають змогу безкоштовно здати зерно на елеватори 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
17.07.2014 1648
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»