<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травнявсі новини дня
Політика
Україна
14.08.2014 3128

Україна все ще намагається боротися з російським «гуманітарним конвоєм» дипломатією

Україна вдається до дипломатичних заходів із запобігання несанкціонованому входженню російської колони з гуманітарним вантажем, заявляють в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

«Головний акцент Україна робить на дипломатичних заходах із запобігання несанкціонованого входження колони», - заявив спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Він нагадав, що від самого початку позиція України полягала в тому, що «спроби ввезти будь-яку колону без узгодження з Україною вважатимуть відкритою агресією». «Цю позицію цілком підтримала міжнародна співтовариство. Червоний Хрест також наполягає на тому, що для здійснення цієї гуманітарної місії має бути узгодження з Україною, і воно має бути обов'язковим. Ця позиція добре відома Росії», - наголосив спікер інформцентру РНБО.

Лисенко також повідомив, що якщо буде погоджено рішення приймати гуманітарний вантаж «через ділянку кордону, тимчасово контрольовану терористами, його мають обов'язково оглянути наші прикордонники, й вантаж має перейти в розпорядження представників Міжнародного комітету Червоного Хреста», а вже ця міжнародна організація далі доправить гуманітарну допомогу до Луганська й організує її поширення. «До того ж, при цьому цілком відповідатиме за людей Росія, яка постачає на Донбас озброєних найманців», - наголосив він.

Крім того, спікер інформцентру РНБО зазначив, що прийом гуманітарного вантажу з боку РФ відбуватиметься в межах українського чинного законодавства, згідно з міжнародними нормами й під контролем Міжнародного комітету Червоного Хреста.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Оценка материала:

3.00 / 2
Україна все ще намагається боротися з російським «гуманітарним конвоєм» дипломатією 3.00 5 2
Політика / Україна
14.08.2014 3128
Еще материалы раздела «Україна»