<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.02.2021   Київ, Україна   nv.ua

Перший в Україні магазин IKEA: як він виглядає

1 лютого в київському ТРЦ Blockbuster Mall на проспекті Бандери відкрився перший в Україні офлайн-магазин IKEA. Магазин площею п’ять тисяч квадратних метрів розмістився на другому поверсі торговельного центру. Тут представлено п’ять тисяч найменувань, з яких близько трьох тисяч – це меблі, які можна замовити в магазині, а забрати в пункті видачі або дочекатися доставки додому. Зараз пунктів видачі в Києві чотири: у Metro С&C, ТРЦ Rive Gauche, Lavina Mall та власне у Blockbuster Mall.
Шлях IKEA в Україну виявився тернистим і розтягнувся на 15 років. Кілька разів компанія пробувала побудувати великий торговий центр під Києвом і Одесою, але постійно стикалася з невдачами. Влада Київської області відмовилася давати дозвіл на вирубку дерев на ділянці 70 га вздовж траси Київ-Бориспіль, а в Одесі виникли проблеми з підведенням комунікацій. Компанія розглядала ділянки і в інших регіонах — Харкові, Дніпрі та Донецьку. Але переговори не дали результату, і в 2010 році компанія оголосила про втрату інтересу до українського ринку.
Чергова спроба повернутися була зроблена через сім років — у 2017 році. За однією з версій, в приході бренду, відомого нульовою толерантністю до корупції, було зацікавлене оточення експрезидента Петра Порошенка, який проводив переговори про вихід IKEA на український ринок на найвищому політичному рівні Швеції. Владі були потрібні видимі перемоги.
Мережа хоч і зважилася знову спробувати щастя в Україні, але істотно змінила формат — і замість великих торгових центрів відкриває супермаркет площею 5 тис. кв. м у столичному ТРЦ Blockbuster Mall. IKEA планує відкривати нові магазини в Києві і в містах-мільйонниках. Але поки про конкретні терміни в компанії не говорять.
Сам магазин розділений на зони. Це товари, які присвячені вітальням, спальням, кухням, а також різні аксесуари — свічки, підставки, подушки тощо. Особливість українського магазину — можливість купити меблі, що були у використанні, які компанія теж завозить зі Швеції. Вони обходяться покупцям в середньому на 30−50% дешевше в порівнянні з аналогічними, але новими.
Співробітники IKEA два роки вивчали український ринок, говорить керівник українського підрозділу Флоріан Мелле. Вони буквально ходили по квартирах українців і вивчали їхній рівень життя. Побачене справило враження. Шведи були здивовані тим, що більшість живуть в невеликих квартирах разом з батьками і сплять у вітальнях, що не характерно для країн ЄС. Тому в першому українському магазині IKEA створені невеликі кімнати-прототипи квартир площею 30 кв. м і 50 кв. м, в яких розставлені всі меблі. Основна мета — показати потенційним споживачам не тільки товари, але ідеї про те, як може виглядати їхня квартира.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
архитектура, туризм, война, Зеленский, оккупация, солдат, самолеты, животные, технологии, показы, футбол, праздники, фотография, мода, общество, Верховная Рада, культура, митинги, Шахтер, Львів, фотоподборки, традиции, ВМС, Сергей Смоленцев, Одесса, карантин, Крым, Александр Зубко, портрет, мир, церковь, пожары, акции, марш, люди, дизайн, зима, Путин, соревнования, Россия, Майдан, суд, Киевщина, природа, Динамо, учения, Польша, выставки, Китай, фестивали, парады, визиты, искусство, сборная Украины, автомобили, столкновения, спорт, НАТО, медицина, коронавирус, передовая, протесты, #Євромайдан, ЗСУ, Бахмут, ДСНС, город, пляжи, музыка, корабли, ВСУ, пандемия, политика, Порошенко, обстрелы, Новый Год, экология, путешествия, юмор, дети, терроризм, полиция, Киев, Війна, США, фотопроект, живопись, Карпаты, история, военная техника, стихийные бедствия, уикенд, пейзажи, авиация, выборы, фотоконкурсы, Донбасс, Дмитрий Дятлов, Нацгвардия, женщины

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36