<
НОВИНИ ДНЯ: Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Україні  Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш поясниввсі новини дня
Фото і Відео
Фоторепортажі
03.02.2021   Київ, Україна   nv.ua

Перший в Україні магазин IKEA: як він виглядає

1 лютого в київському ТРЦ Blockbuster Mall на проспекті Бандери відкрився перший в Україні офлайн-магазин IKEA. Магазин площею п’ять тисяч квадратних метрів розмістився на другому поверсі торговельного центру. Тут представлено п’ять тисяч найменувань, з яких близько трьох тисяч – це меблі, які можна замовити в магазині, а забрати в пункті видачі або дочекатися доставки додому. Зараз пунктів видачі в Києві чотири: у Metro С&C, ТРЦ Rive Gauche, Lavina Mall та власне у Blockbuster Mall.
Шлях IKEA в Україну виявився тернистим і розтягнувся на 15 років. Кілька разів компанія пробувала побудувати великий торговий центр під Києвом і Одесою, але постійно стикалася з невдачами. Влада Київської області відмовилася давати дозвіл на вирубку дерев на ділянці 70 га вздовж траси Київ-Бориспіль, а в Одесі виникли проблеми з підведенням комунікацій. Компанія розглядала ділянки і в інших регіонах — Харкові, Дніпрі та Донецьку. Але переговори не дали результату, і в 2010 році компанія оголосила про втрату інтересу до українського ринку.
Чергова спроба повернутися була зроблена через сім років — у 2017 році. За однією з версій, в приході бренду, відомого нульовою толерантністю до корупції, було зацікавлене оточення експрезидента Петра Порошенка, який проводив переговори про вихід IKEA на український ринок на найвищому політичному рівні Швеції. Владі були потрібні видимі перемоги.
Мережа хоч і зважилася знову спробувати щастя в Україні, але істотно змінила формат — і замість великих торгових центрів відкриває супермаркет площею 5 тис. кв. м у столичному ТРЦ Blockbuster Mall. IKEA планує відкривати нові магазини в Києві і в містах-мільйонниках. Але поки про конкретні терміни в компанії не говорять.
Сам магазин розділений на зони. Це товари, які присвячені вітальням, спальням, кухням, а також різні аксесуари — свічки, підставки, подушки тощо. Особливість українського магазину — можливість купити меблі, що були у використанні, які компанія теж завозить зі Швеції. Вони обходяться покупцям в середньому на 30−50% дешевше в порівнянні з аналогічними, але новими.
Співробітники IKEA два роки вивчали український ринок, говорить керівник українського підрозділу Флоріан Мелле. Вони буквально ходили по квартирах українців і вивчали їхній рівень життя. Побачене справило враження. Шведи були здивовані тим, що більшість живуть в невеликих квартирах разом з батьками і сплять у вітальнях, що не характерно для країн ЄС. Тому в першому українському магазині IKEA створені невеликі кімнати-прототипи квартир площею 30 кв. м і 50 кв. м, в яких розставлені всі меблі. Основна мета — показати потенційним споживачам не тільки товари, але ідеї про те, як може виглядати їхня квартира.

Фоторепортажі

всі Фоторепортажі
Популярные теги
ЗСУ, искусство, Китай, история, карантин, Александр Зубко, Шахтер, протесты, праздники, культура, полиция, Россия, общество, митинги, терроризм, дизайн, пожары, обстрелы, Новый Год, мир, самолеты, женщины, Донбасс, люди, стихийные бедствия, Киев, зима, Зеленский, фестивали, автомобили, корабли, музыка, пляжи, военная техника, футбол, Порошенко, Крым, акции, портрет, природа, соревнования, Верховная Рада, живопись, пандемия, Динамо, Одесса, ВМС, Сергей Смоленцев, Дмитрий Дятлов, ДСНС, туризм, фотоподборки, показы, фотография, парады, солдат, Війна, Бахмут, учения, Львів, Киевщина, спорт, город, суд, экология, ВСУ, США, юмор, передовая, фотоконкурсы, медицина, сборная Украины, Карпаты, визиты, выборы, Нацгвардия, #Євромайдан, война, коронавирус, животные, уикенд, марш, выставки, традиции, Польша, пейзажи, мода, дети, столкновения, НАТО, Путин, архитектура, авиация, путешествия, технологии, фотопроект, церковь, политика, Майдан, оккупация

Fatal error: Uncaught exception 'ErrorException' with message 'fopen(/var/docker/www/kontrakt/cache/tags): failed to open stream: Permission denied' in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php:36 Stack trace: #0 [internal function]: RLSException::error_handler(2, 'fopen(/var/dock...', '/var/docker/www...', 36, Array) #1 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(36): fopen('/var/docker/www...', 'a') #2 /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php(47): RLSCache_File->writeTags() #3 [internal function]: RLSCache_File->__destruct() #4 {main} thrown in /var/docker/www/kontrakt/classes/RLSCache/File.php on line 36